Beba Zdravlje i njega bebe 20. travnja 2016.

Trojke koje su skupa težile manje od 2 kilograma, puštene kući

Simon Ellison
Foto: Facebook/Simon Ellison
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trojke, brat i dvije sestre, rođene u 29. tjednu trudnoće težili su svaki manje od vrećice šećera. Nakon dva i pol mjeseca u bolnici, pušteni su kući na dan koji je bio termin poroda

Rylee, Skye i Cole Ellison rođeni su u 29. tjednu trudnoće, nakon što je njihovoj majci dijagnosticirana preeklampsija. To je ozbiljna komplikacije koju karakterizira visoki krvni tlak sa znakovima oštećenja drugog sustava organa - obično nakon 20. tjedna trudnoće. "Ako se ne liječi, preeklampsija može dovesti do ozbiljnih - čak fatalnih komplikacija - za majku i dijete", objašnjava ginekologinja Petra Podobnik Brlečić.

Roditelji Kerrie-Anne Anderson i Simon Ellison bili su iznenađeni kad su otkrili da očekuju trojke nakon što su bili na postupku medicinski potpomognute oplodnje. U 6. mjesecu trudnoće na ultrazvuku je otkriveno da jedna od beba ne napreduje dobro, ugrožavajući i život svojih sestara. U isto vrijeme, majci je otkrivena preeklampsija i počela je osjećati trudove.

Primljena je u bolnicu pod strogi nadzor tri tjedna gdje su joj i dali lijekove koji su ubrzali razvoj sina i dvije kćeri. U 29. tjednu, liječnici su odlučili poroditi bebe jer se stanje pogoršavalo. Prva je rođena Rylee s 935 grama pa Cole i Skye koji su oboje težili manje od 450 grama! Trojke su sada dobro i jučer, kad im je bio termin poroda, došli su kući

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.