Beba Zdravlje i njega bebe 12. studenoga 2019.

S Violetom od prvog dana

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dodir je jezik kojeg bebe najviše razumiju u prvim trenutcima života

Ne treba posebno naglašavati koliko je bebina koža delikatna, čak ni „najnovijim mamama“ . I logično, jer je gotovo pet puta tanja od kože odraslih i nema razvijene samozaštitne mehanizme. Baš zbog toga, posebno je osjetljiva na kemijske sastojke kao što su mirisi, bojila i deterdženti.

Dok je imunosustav većine odraslih potpuno otporan na takve sastojke, koža novorođenčeta mogla bi na doticaj s njima odgovoriti iritacijom, suhoćom, crvenilom ili osipom.

Srećom, nije teško odgovoriti na potrebe kože novorođenčeta i beba s osjetljivom kožom.

Postoji jedno pravilo, a ono glasi: manje je više.

Value4Mommy - odaberi najbolje proizvode za obitelj i osvoji vrijedne nagrade: Klikni i glasuj za omiljene proizvode!

Za početak, potrebno je izbjegavati agresivne proizvode koji su u direktnom kontaktu s bebinom kožom. To je posebno važno kod odabira baby vlažnih maramica. Baby vlažne maramice su svakodnevni super-pomagač svake mame, a prilikom odabira istih jednostavnost je vrlina, a čista voda najbolji prijatelj osjetljivih mališana.

Za one najmanje ili posebno sklone nadraženoj koži, preporučuje se koristiti vlažne maramice na bazi vode - i to one s čak 99% vode u sastavu. Tako Violeta Water Care maramice ne samo da sadrže manje od 1% potencijalno nadražujućih sastojaka, već je i kvaliteta vode višestrukim pročišćavanjem podignuta na razinu medicinske čistoće.

 | Author: Promo Foto: Promo

Uz to, važni su i prirodni ekstrakti koji njeguju i hrane dječju kožu, dok istovremeno učinkovito čiste.

Prirodni ekstrakti u nešto većim količinama kakve se nalaze u svim Violeta njegujućim vlažnim maramicama. Ako tvoju bebu muče suha i osjetljiva koža, Violeta maramice sa prirodnim ekstraktom bademovog mlijeka će hidratizirati i nahraniti kožu, a mami mogu poslužiti i mami za čišćenje i njegu lica na kraju još jednog dječjim osmijehom uljepšanog dana!

Kada se radi o pranju odjeće, mirisi koje mi odrasli automatski povezujemo s čistoćom mogu biti izvor iritacije za bebu. Tu su od najveće pomoći specijalizirani deterdženti formulirani posebno za pranje dječje odjeće. Formula Violeta Double Care deterdženta za baby odjeću snažno otklanja mrlje i s bijele i s obojene odjeće, a istovremeno nosi oznaku “hipoalergeno”, što znači da ne sadrži opasne sastojke kao što su umjetne boje, izbjeljivači i parabeni. Običan omekšivač također zamijeni onim prilagođenim bebi. Snažan, umjetni miris klasičnog omekšivača zamijenit će suptilniji, a višestruko filtrirana voda i omekšavajuće micele osigurat će bebinoj odjeći mekoću bez iritacija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.