Beba Zdravlje i njega bebe 09. ožujka 2020.

Mijenjanje pelena postaje sve teže? Imamo rješenje

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sa 6-9 mjeseci bebe počinju biti aktivnije, migolje se i puzaju, pa promjena pelena više nije jednostavna kao što je dok je bebe mala. Pelene-gaćice su za roditelje beba od 6 mjeseci pa do izlaska iz pelena

Što su pelene-gaćice?

Pelene-gaćice Pampers varijanta su Pampersovih normalnih pelena koje se ne lijepe na prednjoj strani, već se zbog elastične trake oko cijelog bebinog struka lako navlače i skidaju.

Za koga su pelene-gaćice?

Pelene-gaćice su za roditelje beba od 6 mjeseci pa do izlaska iz pelena. Sa 6-9 mjeseci bebe počinju biti aktivnije, migolje se i puzaju, pa promjena pelena više nije jednostavna kao što je dok je bebe mala. Tada pelene-gaćice postaju idealne.

Kako se koriste?

Za razliku od normalnih pelena za koje je potrebno poleći i smiriti bebu, kod pelena-gaćica dovoljna su 2 koraka. Pelene-gaćice dovoljno je raširiti i povući prema gore.

Za skidanje pelena-gaćica potrebno je poderati stranu po šavu. Ne skidaju se povlačenjem prema dolje. Trakica na pelenama-gaćicama pomaže kako bi se one zamotale i uredno odložile u kantu za smeće.

Pelene-gaćice dostupne su u 4 veličine. Prava veličina za bebu ovisi o njezinim dimenzijama, ne samo kilaži.

Gdje se mogu kupiti?

• Pampers Pants dostupne su u svim dućanima koji prodaju Pampers

Česta pitanja

  • Jesu li pelene-gaćice manje suhe nego normalne pelene? Nisu, one isto zadržavaju bebinu guzu suhom do 12 sati kao i normalne pelene.
  • Pelene-gaćice namijenjene su za odvikavanje od pelena. Jesu li pelene-gaćice samo za veće bebe? Nisu, bebe već od 6 kg mogu ih koristiti. Stvorene su za bebe kad postanu aktivnije.
  • Pelene-gaćice korisne su samo ljeti jer ih se lakše oblači i svlači.  Nije točno, mogu se koristiti čitavu godinu.
  • Neki roditelji kažu da ih je teže mijenjati u hladnijim dijelovima godine jer moraju skroz skinuti hlačice. Istina? Hlačice se moraju skroz skinuti, ali zbog ugodnosti pelena-gaćica za bebu roditelji često steknu naviku takvog mijenjanja i nije im problem.
  • Pelene-gaćice ne smiju se nositi u vrtiće. Tete u vrtićima ne mogu zabraniti pelene-gaćice, doduše neke kažu da preferiraju normalne pelene jer ne moraju skidati bebe do kraja kod mijenjanja.

Znaš vrtiće koji bi dobro iskoristili 50 000 kn? Napiši priču zašto baš tvoj favorit zaslužuje donaciju i pošalji prijavu putem obrasca. Vrtić s najviše glasova dobit će 25 000 kn, drugoplasirani 15 000 kn, a trećeplasirani 10 000 kn.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.