Beba Zdravlje i njega bebe 03. travnja 2017.

Kako odabrati kolica za bebu?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mame na forumu Klokanice raspravljaju o tome kakva dječja kolica treba odabrati i na što sve treba pripaziti kod odabira, a mi vam donosimo savjete pomoću kojih ćete odabrati one koje najbolje odgovaraju vašem životnom stilu

Jedan od najvažnijih dijelova opreme za bebu zasigurno su dječja kolica. Ipak, kolica su jedna od najskupljih stavki i zato ih “naručite” kao poklon od baka i djedova. Prije kupovine, uputite rodbinu u kupnju kolica koja “rastu” zajedno s bebom da ne biste kasnije morali nabavljati nova. Najnoviji modeli sa tri ili četiri kotača imaju dodatak koji se koristi i kao nosiljka, ali i kao sjedište za auto. Kada ga skinete, dobit ćete klasična tropoložajna kolica. A, ukoliko ste ipak odlučili uštedjeti, posudite kolica od rodbine ili prijatelja ili kupite rabljena. Bebi to neće smetati.

Mame na forumu Klokanice raspravljale su o tome na što treba obratiti pažnju prilikom kupnje dječjih kolica, a između ostalog rekle su sljedeće stvari:

Buduću mama Imanni upozorila je druge mame na neke od važnijih stvari kod svakih kolica. "Veličina kotača - rekle su da su bolja kolica s većim kotačima zbog mogućnosti kretanja po neravnom i šodrenom terenu, šira tj. prostranija košara s čvrstim ručkama košare (mislim na ručke kad nosiš košaru dok nisu na kotačima, da nisu od tkanine nego od plastike), težina kolica, ali to je sad malo upitno jer da su i najlakša ja ih ne bi mogla nositi zajedno s bebom", napisala je.

"Kod odabira kolica malo razmisli i o tome gdje ćeš ih voziti - ako ih misliš voziti samo po gradu, odnosno asfaltu, dobra su ti ona s četiri manja kotača, a ako misliš bebu voziti po nekim neravnim terenima, bolja su ti kolica s većim kotačima", savjetovala je mama JeanGenie druge roditelje.

Bebe relativno kratko vrijeme provedu u kolicima, što je ono što čini ovo razdoblje tako posebnim i važno je da i vi i beba uživate dok traje. Stoga, dobro proučite modele kolica prije kupnje i uvjerite se da ste izabrali onaj koji najbolje pristaje vašim životnim navikama! 

Slijedite li ove savjete, čeka vas jedna sigurna, kvalitetna i ugodna vožnja:

  • provjerite koliko su lako sklopiva i možete li to učiniti jednom rukom, u jednom potezu
  • procijenite odgovaraju li vam teža ili lakša kolica simuliranjem vožnje s opterećenjem
  • isprobajte kretanje kolica i postavite par prepreka kako biste vidjeli kako se kotači ponašaju, te odgovaraju li vam više četiri ili tri kotača
  • neka tip kolica pristaje vašem životnom stilu i terenu kojem ćete ih najčešće koristiti
  • kočnica, ručke i sigurnosni pojas jedne su od važnijih stavki svakog dobrog modela dječjih kolica
  • važno je da su kolica, prije svega, funkcionalna i praktična

Provjerite ponudu na stranici Dječja kolica i posjetite njihovu Facebook stranicu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.