Beba Zdravlje i njega bebe 10. lipnja 2021.

Beba ne može podrignuti? Mama otkrila trik pomoću kojeg će beba podrignuti u roku od nekoliko sekundi

Foto: TikTok / taybeckerbeauty.
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama je na TikToku podijelila genijalan trik za lakše podrigivanje bebe, a iako kaže da na pravu izgleda smiješno, ovaj trik zaista djeluje!

Većina nas se susrela sa sljedećom situacijom: dijete zaspi tijekom hranjenja, a ti znaš da treba podrigivati! Ipak, dolaziš u iskušenje da ju pažljivo položiš u krevetić kako bi nastavila spavati. Ne treba proći mnogo vremena da podrigivanje postane neugodno i probudi tvoje usnulo dijete. Većina roditelja zna da dijete nakon hranjena mora podrignuti, a ako ne podrigne, treba ih natjerati, jer će u protivnom i mama i beba trpjeti bol.

Obično beba podrigne jednom tijekom podoja, a onda još jednom nakon završetka obroka. Međutim, neke bebe imaju potrebu češće podrignuti, posebno ako brzo sišu. Ako hraniš dijete na bočicu, pazi da otvor na dudi ne bude premali jer zbog naprezanja može progutati veću količinu zraka. Ujedno, vodi računa da duda uvijek bude ispunjena mlijekom jer će tako gutati manje zraka. Kako bi bebama olakšali podrigivanje donosimo ti odličan savjet s Tiktok-a.

beba podrigivanje Možda te zanima... Najbolji položaji koji će pomoći bebi da podrigne Beba

Kako bebi olakšati podrigivanje?

Mama, Tay Becker, podijelila je videozapis TikTok-u demonstrirajući svoju odličnu tehniku. "Pokazat ću vam svoj trik za dobro podrigivanje ", kaže Tay u isječku koji je od tada prikupio 530 000 lajkova i 2280 komentara."Izgleda smiješno, ali zaista djeluje!" Tay tada pokazuje kako držati bebu - podupri joj glavu i gornji dio leđa i čvrsto ih prisloni na svoje rame. Zatim ju s drugom rukom primi ispod pelene. Držeći joj čvrsto glavicu, pomiči joj noge naprijed-natrag. Tay upozorava da pokreti moraju biti nježni, a nakon kratkog vremena beba će podrignuti.

@taybeckerbeauty

Coming at you today with a #lifehack! Here’s my trick for burping your baby! #momlife #toddlermom #boymom #fostermom #newmom #hack #parenthack

♬ original sound - Tay Becker

"Nisam ovo sama smislila", kaže ona. "Pronašla sam trik na YouTubeu od kiropraktičara. U našoj ga obitelji zovemo kuckanjem i djeluje u 99,9 posto slučajeva."

Komentari su bili prepuni oduševljenih i zahvalnih roditelja.  "Ovim ste mi doslovno spasili život", napisala je jedna žena u komentarima.

Druga je dodala: "Jedna od mojih medicinskih sestara me to naučila, ali mi to zovemo hula!"

"Upravo sam pokušao trik jer sam taman u rukama držao sina, a on je super glasno podrignuo", napisao je tata.

Bilo je nekoliko ljudi željnih isprobavanja na vlastitoj djeci, s nevjerojatnim rezultatima.

"Moje blizance stare četiri i pol mjeseca uvijek je bilo teško natjerati da podrignu", rekla je jedna mama. "Isprobala sam ovo i OHHH MYYY GOOOSSHH! Zaista djeluje!"

Jeste li već isprobali ovu tehniku ​​podrigivanja? Javite nam je li vam uspjelo u komentarima na Facebooku!

 

Možda te zanima... Top 10 razloga zašto vaša beba plače i kako je najbolje umiriti Beba
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.