Beba Zdravlje i njega bebe 04. svibnja 2016.

Najbolji položaji koji će pomoći bebi da podrigne

beba podrigivanje
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zadržavanje zraka u crijevima može uzrokovati bol. Obično je potrebno da beba jednom podrigne tijekom podoja, a onda još jednom nakon završetka obroka

Izbacivanje zraka koji je beba progutala tijekom sisanja izuzetno je važno. Ako se to ne napravi, beba neće moći pravilno jesti, a ako se to ne ostvari, neće se moći smiriti. Osim toga, ako mlijeko dospije u kontakt sa zrakom u želucu, postoji rizik od povraćanja.

Zadržavanje zraka u crijevima također može uzrokovati bol. Obično je potrebno da beba jednom podrigne tijekom podoja, a onda još jednom nakon završetka obroka. Međutim, neke bebe imaju potrebu češće podrignuti, posebno ako brzo sisaju.

Stručnjaci predlažu ove položaje:

1. Držite bebu u sjedećem položaju u vašem krilu, tako da gleda u stranu. Jednu ruku joj položite na leđa, a drugu na trbuščić. Privucite je sebi i prilično energično trljajte njezina leđa pokretima gore-dolje.

2. Uzmite bebu u naručje i položite joj glavicu na vaše rame, a onda joj trljajte leđa.

3. Položite je na trbuščić na vaše krilo i trljajte joj leđa. Kada je ponovno stavite sjediti u vaše krilo, ona će podrignuti. Osim podrigivanja, bljuckanje mlijeka, kada beba posisa više nego što joj treba, sasvim je normalna pojava.

Bljuckanje kod beba: kada se zabrinuti?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.