Beba Razvoj u 1. godini 09. svibnja 2018.

Povijanje bebe je djelotvorno, ali nemojte raditi ove greške!

beba povijanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Povijanje je prvi korak u smirivanju bebe, no roditelji griješe kada zamataju bebe s rukama prema gore, dekicu ostave prelabavu ili previše stegnu kukove, upozorava Iva Brčić, edukatorica programa Najsretnija beba

"Povijanje je prvi korak u smirivanju bebe, pripremit će bebu za sve ono što će roditelji kasnije napraviti kako bi se beba smirila. Povijanje se čini pomalo staromodno, ali ovo je tehnika koja djeluje već tisućama godina i iznimno je djelotvorna. No treba biti pravilno izvedeno. Najčešće greške su zamatanje bebe s rukama prema gore, ili je dekica prelabava, bebi je pretoplo ili su kukovi prečvrsto zamotani, tj. stegnuti. Povijanje sa skvrčenim rukama također nije dobro jer beba može izvući ručice van, i ogrebati se ili udariti, i to je samo još više iziritira. Ako dekica nije dovoljno čvrsto povijena, beba se može osloboditi od deke i staviti je preko glave, ili joj dekica može dodirivati obraze, a po tome beba može misliti da je vrijeme za hranjenje, a hrana ne dolazi i to je može samo još više razljutiti i izazvati plač. I na kraju kukovi, naime, nogice moraju biti dovoljno slobodne da ih beba može micati kako ne bi bilo problema u razvoju. Vrlo je bitno voditi računa o tome da bebi nije prevruće. Ako joj je prevruće, treba joj skinuti sloj robice i tada je ponovno zamotati", kaže Iva Brčić, edukatorica programa Najsretnija beba.

beba, spavanje Možda te zanima... Sigurnost kod spavanja bebe - na što sve treba paziti Beba

 

-

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.