Beba Razvoj u 1. godini 17. travnja 2015.

Beba se ukočila od plača

beba plač plakanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pedijatrica Giovana Armano odgovara zabrinutoj majci bebe stare 5 mjeseci, što učiniti kad dijete od plača ostane bez zraka od plača te gdje mora ići na dalljnje pretrage

Beba stara 5 mjeseci ukočila se tijekom plača. Stravičan prizor: ostao je bez zraka, ruke i noge su se ukočile, prazan pogled. Ovo je treći put da se to dogodilo, prvi put sam mislila da umire. Kad ga primim, kao da držim kamen. Telefonski sam kontaktirala pedijatricu te mi je rekla da, za sada, nećemo ništa raditi. Meni je ovo zaista grozno i bojim se da ne bi imao oštećenja mozga jer ostane bez zraka 5-6 sekundi. Što da napravim u tim trenucima i kako da mu pomognem da uhvati zraka? Trebam li ga tapšati po leđima ili guzi? Ja sam ga u šoku protresla, iako mislim da to sigurno nije ispravan način. Možete li mi reći o čemu se radi? Zašto se to događa? 

beba plač plakanje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Mislim da biste trebali otići na pregled kod neuropedijatra. Kada se to dogodi dignite bebu u uspravni položaj i stavite je kod izvora svježeg zraka. U svakom slučaju obavite pregled pa će se točno dijagnosticirati koji je uzrok toga.

Što kad dijete prestane disati i izgubi svijest od plača ili bijesa?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.