Beba 18. srpnja 2022.

Poznati par nadjenuo je kćeri ime Alba: Znate li koje je njegovo značenje?

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Posebno značenje imena koje su Hana Huljić i Petar Grašo dali kćeri

Pjevačica Hana Huljić i glazbeni kolega Petar Grašo početkom ove godine ljubavnu vezu okrunili su brakom, a jučer su u popodnevnim satima postali roditelji. U obitelj Grašo Huljić stigla je djevojčica posebnog imena Alba, a Hana je rodila carskim rezom. Hana je u rodilište stigla u jutarnjim satima, a rodila kasno poslijepodne. Malena je teška 3100 grama i dužine je 50 centimetara te su i mama i beba dobro. 

Odabrali su unikatno ime inspirativnog značenja

Već je od ranije bilo poznato da su se Hana i Petar odlučili djevojčici dati neobično i unikatno ime Alba. A kakvo značenje ima ime malene, provjeril smo na web stranici Značenje imena. Alba je muško i žensko ime koje potječe od latinskog albus, čije značenje je 'bijela' ili bijele kose.

Možda je kod nas rijetko, no ovo ime je uobičajeno ime na španjolskom jeziku, obično je među 10 najpopularnijih imena za djevojčice, a prevodi se i kao 'zora'. Alba je također popularno ime u Italiji. Kako je ovo ime povezano sa zorom i izlaskom sunca, ono simbolizira i obnovu snage, želju za pokretanjem novih stvari i ustrajnošću.

Iako se smatra uniseks imenom koje mogu nositi i djevojčice i dječaci, u spomenutim kulturama pretežno ga nose djevojčice dok je, primjerice, u hebrejskoj kulturi to isključivo ime za dječake.

Možda te zanima... Imaju samo tri ili četiri slova: Kratka imena za djevojčice koje roditelji obožavaju! Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.