Beba Mama poslije poroda 26. veljače 2016.

Zašto se javljaju krivnja i tuga nakon porođaja?

postporođajna depresija roditelji
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nekima se ne dogodi 'ljubav na prvi pogled' te zbog toga možete osjećati krivnju i tugu koja može biti dugotrajnija. Zašto se ti osjećaji javljaju i koja je razlika između uobičajenog stanja i stanja kada je važno potražiti pomoć

Hrvatska udruga doula i Psihološki centar Razvoj pokrenuli su 8 radionica o trudnoći, porođaju i prvim danima majčinstva. Radionice se namijenjene budućim i sadašnjim trudnicama, njihovim partnerima, te roditeljima. Cijena svake tematske radionice iznosi 100 kuna, te je isti iznos potrebno uplatiti prije same radionice najkasnije do 13:00h na dan radionice.

Većina žena ne prepozna postporođajnu depresiju

U ponedjeljak 29.02. na redu je radionica "Poslijeporođajna tuga i depresija". Nakon porođaja možemo se susreti s emocijama na koje nismo računali. Emocije o kojima nije bilo riječi u razgovorima tijekom trudnoće, u časopisima namijenjenim trudnicama, u ostaloj literaturi. Nekima se ne dogodi "ljubav na prvi pogled", te zbog toga mogu osjećati krivnju i tugu koja može biti dugotrajnija. Tema će vas upoznati s mogućim osjećajima, zašto se oni javljaju, pojasniti razliku između uobičajenog stanja, te stanja kada je važno potražiti pomoć i podršku. Također, osmišljena je kao jedan oblik prevencije. Voditeljica je Lina Đulvat, psihoterapeut.

Prijava je obavezna na mail: info@doula.hr

Sve ostale informacije možete dobiti na mail: info@doula.hr ili mob: 098/665-297

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.