Beba Mama poslije poroda 08. lipnja 2016.

5 slavnih mama koje su imale postporođajnu depresiju

Amanda Peet
Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mladim majkama nije lako priznati da im majčinstvo 'teško pada' i odlučiti potražiti pomoć. Postporođajna depresija se događa i treba otvoreno razgovarati i o toj temi. Ove četiri glumice i jedna glazbenica iskreno su progovorile o svojim osjećajima nakon rođenja djece

Courteney Cox | Author: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Courteney Cox

"Prolazila sam kroz jako teško razdoblje, i to ne odmah nakon rođenja djeteta, nego tek kad je navršila šest mjeseci. Nisam mogla spavati, srce mi je snažno lupalo. I bila sam jako depresivna. Otišla sam liječniku i saznala da su mi hormoni 'smlavljeni'", priznala je glumica Courteney Cox, mama 11-godišnje Coco.

Slavne žene koje su se borile s neplodnošću

Amanda Peet | Author: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL

Amanda Peet

"Imala sam prilično ozbiljnu postporođajnu depresiju. Mislim da je to zato što mi je trudnoća bila jako euforična. Želim iskreno pričati o tome jer mislim da još postoji stigma oko ove teme i mame se posramljuje kad imaju miješane osjećaje o majčinstvu, i nisu uvijek nasmijane i sretne", rekla je glumica Amanda Peet, mama 8-godišnjeg Francesa i 5-godišnje Molly.

Glumica o postporođajnoj depresiji: 'To nisu samo hormoni'

Gwyneth Paltrow | Author: Big Pictures/PIXSELL Foto: Big Pictures/PIXSELL

Gwyneth Paltrow

"Nisam se mogla povezati sa sinom onako kako sam se s kćeri i nisam mogla razumijeti zašto. Nisam se mogla povezati s nikim. Osjećala sam se kao zombi, potpuno odvojeno od svih. Nisam znala što nije u redu sa mnom... Muž mi je rekao: 'Nešto nije u redu. Mislim da imaš postporođajnu depresiju", ispričala je glumica Gwyneth Paltrow, mama 11-godišnje Apple i 9-godišnjeg Mosesa.

6 slavnih mama iskreno o svom pobačaju

Alanis Morissette | Author: WP#SFC/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL Foto: WP#SFC/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL

Alanis Morissette

"Šokirali su me jačina i stupanj moje postporođajne depresije... Nisam shvaćala širinu svega što može zahvatiti – leđa, torzo, glava, udovi, sve me boljelo i nije prošlo 15 mjeseci. Osjećala sam se kao da sam prekrivena katranom i za sve mi je trebao 50 puta veći napor nego inače. Htjela sam plakati, ali tada mi ništa mi nije donosilo olakšanje", priznala je glazbenica Alanis Morissette, mama 4-godišnjeg sina Evera Imrea.

Slavne mame dijele fotografije na kojima doje

Brooke Shields | Author: HQB/Press Association/PIXSELL Foto: HQB/Press Association/PIXSELL

Brooke Shields

Glumica Brooke Shields prva je poznata majka koja je progovorila o borbi s postporođajnom depresijom

"Rowan mi je bila potpuni stranac, uvijek sam mislila da ću odmah osjetiti povezanost s bebom, ali nisam je mogla pronaći. Nisam joj se željela previše približiti", rekla je mama 12-godišnje Rowan i 9-godišnje Grier, a priznala je da je razmišljala i o samoubojstvu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.