Beba Mama poslije poroda 07. kolovoza 2014.

Priručnik za vlasnike malih beba

beba tata
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Konačno! Priručnik za početnike u tehnologijama novorođenih beba namijenjen svima, a posebno očevima. Knjiga 'Priručnik za vlasnike malih beba' u izdanju Knjigre donosi savjete za roditelje pisane 'tehničkim jezikom', a mi vam prenosimo odlomak o nosiljkama. Knjigu ste mogli osvojiti u našem nagradnom natječaju!

Kao što kupnja novoga računala svakomu zainteresiranomu korisniku može pružiti čitav niz neslućenih mogućnosti, tako i dolazak bebe roditeljima otvara novi svijet za koji nismo ni znali da postoji. "Mali" je problem što s bebom ne dolaze i upute za upotrebu pa nam se može učiniti da je pred nama kaos, a ne uređeni svemir. Zato je sada tu 'Priručnik za vlasnike malih beba' u izdanju Knjigre, koji donosi, kako stoji u podnaslovu knjige, upute za rukovanje, prijedloge za otklanjanje kvarova i za održavanje tijekom prve godine

priručnik | Author: Promo Foto: Promo

Upute vas vode korak po korak. Shematski dijagrami olakšavaju praćenje napredovanja vaše bebe. 'Priručnik za vlasnike malih beba' istražuje i odgovara na stotine često postavljanih pitanja: Kako je najbolje povijati bebu? Kako pomoći bebi da počne spavati cijelu noć? Kada je vrijeme za odlazak bebinu "serviseru", tj. liječniku? A sve to na način blizak današnjim, suvremenim roditeljima okruženima brojnim kućanskim aparatima i naviklima na čitanje uputa o pravilnome rukovanju iz raznih priručnika

Autorski dvojac, proslavljeni pedijatar dr. Louis Borgenicht i njegov sin Joe Borgenicht pružaju mnoštvo korisnih savjeta. I premda je "tehnički jezik" ono što knjigu čini posebno zabavnom i maštovitom, ne zaboravlja se da je beba živa te joj je, uz sve navedene upute o pravilnome rukovanju, bitna i neizmjerna količina ljubavi.  

Dobitnici knjige tjedna!

Kako se tata priprema za dolazak bebe? Pet odgovora na ovo pitanje koja ste nam ostavili u raspravi ispod članka od četvrtka 7. do srijede 13. kolovoza do 11 sati nagradili smo našom knjigom tjedna 'Priručnik za vlasnike malih beba' u izdanju Knjigre. Dobitnici su: Vlatka26, Marinica27, MarijaŠ, Lucika i lidija87, a oni će biti obaviješteni i putem e-maila.

 U nagradnoj igri mogu sudjelovati samo registrirani korisnici Klokanice, pa ako još niste, registrirajte se!

Iz knjige, iz poglavlja pod naslovom 'Potrebna prijevozna sredstva' prenosimo vam odlomak o nosiljkama:

Vlasnicima beba potrebni su posebni dodaci kako bi mogli prenositi/voziti svoju bebu. Poslužite se ovim smjernicama koje pomažu pri odabiru opreme u skladu s vašim trenutačnim stilom života.

Nosiljke za bebe

Nosiljka korisnicima omogućuje da, uz manje napora, svoju bebu nose na svojemu tijelu. Posvetite jednaku pozornost svojoj i bebinoj udobnosti; ako ne volite nositi nosiljku, vjerojatno se njome nećete koristiti. 

priručnik | Author: Promo Foto: Promo

"Klokanica" (Slika A): Ta nosiljka - koja se sastoji od remena koji se prebacuju preko ramena korisnika i sjedala za bebu - omogućuje pridržavanje bebe na prsima korisnika. Bebu treba nositi licem okrenutim prema prsima sve dok bebin vrat ne stekne odgovarajuću snagu. Klokanice su namijenjene bebama od tri do otprilike šest mjeseci života.

Marama (Slika B): Ta se nosiljka - obično napravljena od mekoga pamuka, najlona ili likre - veže preko jednoga ramena i može se upotrebljavati za nošenje dojenčadi te za nešto starije bebe. Namijenjena je bebama do 12 mjeseci. 

Leđna nosiljka (Slika C): Ta nosiljka - koja se obično sastoji od metalnoga ili plastičnoga okvira s mekanom pamučnom ili najlonskom podstavom - omogućuje nošenje bebe na korisnikovim leđima. Kako biste bebu mogli nositi u leđnoj nosiljci, vrat i leđa moraju joj ojačati; te se nosiljke ne preporučuju modelima mlađima od 6 do 9 mjeseci. Odaberite model nosiljke koji se može namještati i koji uključuje zaslon protiv sunca i džepove za nošenje potrepština.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.