Beba Mama poslije poroda 30. travnja 2016.

Pomlađivanje vagine preporučuje se i nakon poroda

žensko tijelo
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Lasersko preoblikovanje vulvo-vaginalnog područja rješenje je za sve žene koje žele očuvati zdravlje i funkcionalnost genitalnog sustava, a postupak se osobito preporučuje u svim razdobljima estrogenskog manjka, prije svega u menopauzi te nakon porođaja

Lasersko preoblikovanje vulvo-vaginalnog područja rješenje je za sve žene koje žele očuvati zdravlje i funkcionalnost genitalnog sustava, a postupak se osobito preporučuje u svim razdobljima estrogenskog manjka, prije svega u menopauzi, ali i nakon porođaja, kod dugotrajne primjene oralnih kontraceptiva te kod primjene antiestrogenske terapije u okviru liječenja raka dojke ili jajnika.

Ginekološko područje vrlo je osjetljivo na promjene razine estrogena s brojnim posljedicama koje izravno utječu na kvalitetu života žene kako u postmenopauzi, tako i tijekom reprodukcijske faze, osobito nakon porođaja ili dugotrajne primjene oralnih kontraceptiva.

Dr. Vesna Harni iz Ginekološke poliklinike Harni, objasnila je koji su najčešći simptomi kod kojih se preporučuje lasersko učvršćivanje i pomlađivanje vagine:

  • Svrbež i pečenje vanjskog spolovila i vagine.
  • Suhoća.
  • Slabost i gubitak elastičnosti tkiva.
  • Bolnost prilikom spolnog odnosa.

"Neke od ovih poteškoća često se ignoriraju kako od strane pacijentica, tako i od strane liječnika, svrstavajući ih u neželjene pojave prirodnog procesa starenja. Ipak, iz dana u dan raste broj žena koje kod svojih liječnika pokušavaju pronaći rješenje za svoje ginekološke poteškoće, s obzirom na jačanje svjesnosti o njihovom utjecaju na opću kvalitetu života i neizbježno, na intimni odnos s partnerom", govori Vesna Harni.

Na portalu Zdrava Krava saznajte kako izgleda "pomlađivanje" ili rejuvenacija vagine

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.