Beba Igre za bebe 09. lipnja 2021.

Ovo su najpopularnija imena u Hrvatskoj u prva tri mjeseca 2021. godine!

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Luka i Mia najpopularnija su imena u prva tri mjeseca ove godine!

Kod priprema za dolazak bebe jedna od najzabavnijih stvari je zasigurno odabir imena! Mnogi roditelji u Hrvatskoj odlučuju se za tradicionalna imena, koja se već godinama nalaze visoko na ljestvici najpopularnijih imena za djevojčice i dječake.

Prema podatcima iz Matice rođenih u Hrvatskoj je u prva tri mjeseca ove godine rođeno 9041 dijete; 4695 dječaka i 4346 djevojčica. Najviše beba rođeno je u Gradu Zagrebu (3025), a Zagreb slijede Splitsko-dalmatinska županija (1034), Primorsko-goranska županija (625) i Osječko-baranjska županija (592).

Statistički prikaz Ministarstva pravosuđa i uprave objavljen u lipnju 2021. otkrio je i koja imena roditelji u Hrvatskoj najčešće daju svojoj djeci. Tako je najčešće ime za dječake, u prva tri mjeseca 2021. godine bilo Luka (230), a za djevojčice Mia (131).

Uz Luke i Mie, među najpopularnijim imenima su David, Jakov, Niko i Ivan za dječake te Rita, Nika, Ema, Marta i Lucija.

U top 50 najšešće biranih imena za dječake nalaze se i imena Matej, Petar, Borna, Josip, Noa, Fran, Mihael, Toma, Karlo, Leon, Lovro, Marko, Filip, Lukas, Ivano, Šimun, Jan, Ante, Teo, Marin, Gabriel, Vito, Nikola i Oliver.

Roditelji djevojčica, uz već spomenuta imena, često biraju i imena Sara, Ana, Lea, Elena, Eva, Dora, Marija, Lana, Hana, Lara, Ena, Klara, Petra, Iva, Franka, Emili, Tena, Una, Laura, Nikol, Karla, Vita, Maša i Leona.

 

Možda te zanima... 10 prekrasnih dječjih imena koja imaju latinske korijene Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.