Beba 09. rujna 2022.

"Ona koja pobjeđuje": Kratko i lijepo ime za djevojčice već je godinama popularno i u Hrvatskoj

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vrlo je neobično, kratko i zvučno pa je već godinama najpopularnije ime za djevojčice i u Hrvatskoj!

Odabir imena je uzbudljiva i velika stvar za sve roditelje. Roditelji zaljubljeni u svoju bebu, svojoj maloj okruglici žele dati 'ime koje zaslužuje'. A koliko je odabir imena važan, znaju i znanstvenici. 

"Ime djeteta može imati duboke i trajne posljedice na život djeteta", kaže David Figlio, profesor ekonomije i obrazovanja na američkom Sveučilištu Northwestern koji je istraživao utjecaj imena na djecu. Kao što ponekad stječemo prve dojmove o osobi na temelju govora ili načina odijevanja, isto tako, često nesvjesno, stav stvaramo na temelju imena. Znanstvenici tvrde kako ime stvara imidž osobe i utječe na reakcije okoline.

Kratko i zvučno ime, posebno ako ima i snažno značenje, može biti pun pogodak! Žensko ime Nika je jedno od tih imena, a u Hrvatskoj je 2021. godine bilo na 3. mjestu po popularnosti.

Nika - lijepo ime za djevojčice dubokog značenja

Nika je staro ime grčkoga porijekla, a dolazi od riječi nike, što znači ‘pobjeda’. Inače, Nika je bila grčka božica trijumfa i pobjede, koju je krasila nevjerojatna brzina i snaga. Kako je simbolizirala ratnu pobjedu, često su je u umjetnosti prikazivali uz Zeusa, Atenu i Aresa.

No, osim brzine i snage, bila je prelijepe vanjštine. Stari Grci su obožavali Niku, vjerovali su da im ona daje snagu i brzinu za pobjede u svim područjima života. Zbog svega navedenog je i popularna tvrtka sportka opeme Nike izabrala baš to ime!

Nika je kratko i zvučno ime, snažnog značenja koje je već godinama popularno ime za djevojčice kako na našim prostorima tako i u mnogim zemljama diljem svijeta. 

Možda te zanima... Ovo zvučno ime za dječake ima predivno značenje, a godinama je najpopularnije i u Hrvatskoj! Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.