Beba Dojenje 20. travnja 2013.

Banke majčina mlijeka

beba, hranjenje bocicom
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Talijani su razvili sustav koji pomaže majkama i novorođenčadi

Za sve žene koje ne mogu dojiti Talijani su organizirali banke doniranog majčina mlijeka. Pedijatri i zdravstvene organizacije podsjećaju na važnost hranjenja djece isključivo majčinim mlijekom prvih šest mjeseci života djeteta. Majčino mlijeko bogat je izvor tvari za zdrav rast djeteta i štiti ga od bolesti i infekcija. Dojenjem majka ubrzava oporavak nakon poroda, jača se empatijska veza između majke i djeteta.

Konačno, prisutna je i materijalna prednost. Banke doniranog ljudskog mlijeka AIBLUD prikupljaju, obrađuju, pohranjuju i distribuiraju mlijeko koje se koristi za specifične medicinske potrebe. Mlijeko se prema strogim odredbama čuva u hladnjacima kako bi sačuvalo svoja organoleptička svojstva.

U cilju pružanja bolje informacije o funkcioniranju banaka doniranog ljudskog mlijeka, Agencija za žensko mlijeko (ALADO) također nudi besplatno telefonsko savjetovanje za sve majke u Italiji, zahvaljujući suradnji s pedijatrima Guidom Morom i Rosanne Corrado, međunarodnom konzultanticom za dojenje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.