Beba Dohrana 24. travnja 2014.

Probiotici - dobre bakterije za jači imunitet!

beba s bočicom
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znanstveno je dokazano da Bifidobakterije pomažu održavanju zdrave crijevne flore i dobre probave te tako jačaju prirodni imunitet

Sva se dojenčad rađa sa sterilnim crijevnim traktom, ali se u vrlo kratkom vremenu nastanjuje bakterijama iz okoline, prije svega preko majke i majčinog mlijeka. Te bakterije ubrzo postaju sastavni dio crijevne flore dojenčeta. Upravo je u vrijeme nastanjivanja crijevnog trakta kod dojenčadi bitno uspostaviti ravnotežu i osigurati prevlast "dobrih bakterija". 

Bifidobakterije su prirodno aktivne probiotske kulture slične onima pronađenim u probavnom traktu dojene djece. Bifidobakterije se dodaju u dječju hranu zbog čitavog niza pozitivnih utjecaja. Sva dojenčad treba korisne bakterije koje će pomoći  probavi hranjivih tvari, ali i održati  opće zdravlje.

Znanstveno je dokazano da pomažu održavanju zdrave crijevne flore i tako jačaju prirodni imunitet:

  • Prevencija proljeva izazvanih štetnim bakterijama i virusima (rotavirus)
  • Smanjuje pojavu pelenskog osipa
  • Spriječava pojavu tvrdih stolica i zatvora u djece tako što čini stolicu mekšom i redovitijom
  • Produžuje se zaštita djeteta postignuta majčinim mlekom
  • Smanjuje rast štetnih bakterija – uzročnika crijevnih poremećaja
  • Olakšavaju probavljanje laktoze (mliječnog šećera)
  • Potiče prirodni imunitet koji se lakše odupire bolestima 

Zbog dokazane sigurnosti i višestruke koristi ovih dobrih bakterija koje Nestlé naziva i Bifidus BL, one se nalaze i u gotovo svim mliječnim proizvodima za dojenčad, kao što su NAN 2, NAN H.A.2 i NAN 3.  Također, i sve Nestlé žitne pahuljice sadrže bifidobakterije – potražite prepoznatljiv žuti znak!

Pročitajte i druge članke u specijalu "Dječja probava"!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.