Vivera Probavin su pšenične posije s visokim sadržajem vlakana koja djeluju pozitivno na probavu i pomažu u omekšavanju konzistencije stolice. Primjerene su svakoj životnoj dobi
Vivera Probavin rezultat je suvremenih znanstvenih dostignuća visoke tehnologije i iskustva u proizvodnji visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda. Odlikuje se visokim sadržajem dijetalnih vlakana.
- Sadrži vitamine B kompleksa, mineralne tvari i elemente u tragovima
- Ne sadrži kolesterol i šećer i male je energetske vrijednosti
Dijetalna vlakna neophodna su za dobro funkcioniranje organizma
Dijetalna vlakna nezamjenjiva su u prehrani suvremenog čovjeka, a po definiciji su biljni sastojci pretežno polisaharidi otporni na probavu i apsorpciju u tankom crijevu. Glavno svojstvo dijetalnih vlakana je njihov pozitivan utjecaj na probavu jer upijaju vodu,
bubre u crijevima i time povećavaju volumen stolice, pojačavaju peristaltiku crijeva te ubrzavaju njihovo pražnjenje sprječavajući tako opstipaciju (zatvor).
U prehrani odraslih osoba preporučljivo je konzumirati barem 25 g-35 g prehrambenih vlakana dnevno jer pružaju više povoljnih fizioloških učinaka.
Vivera Probavin sačinjen od pšeničnih posija:
- Potiče probavu
- Pomaže u apsorpciji štetnih tvari iz crijeva i sprječava razvitak toksičnih tvari u crijevima
- Smanjuje razinu kolesterola u krvi
- Uravnotežuje razinu glukoze u krvi
- Pomaže u kontroli tjelesne mase jer umanjuje osjećaj gladi (koristan kod redukcijskih dijeta)
Da bi učinak Vivera Probavina bio još učinkovitiji poželjno je u organizam unositi veće količine tekućine.
Primjeren je svakoj životnoj dobi:
Djeca - može se davati već od navršene godine dana, kao prirodni regulator probave. Preporučujemo ga umješati u kašasta jela ili juhe.
Trudnice - izvrstan doručak koji potiče rad crijeva, a ne izaziva grčeve
Sportaši i ljudi na redukcionim dijetama (ima nisku kaloričnu vrijednost, a zasitan je), osobama starije dobi, osobama sa zdravstvenim tegobama, svima koji brinu o svom zdravlju.
Priprema se uz dodatak mlijeka, jogurta, kao dodatak drugim jelima (variva, juhe…) ili kao ukusan snack.