Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 22. rujna 2016.

Ojačajte imunitet djeteta koji štiti od prehlada, ali i težih bolesti

pr
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Obolijeva se u trenutku pada imuniteta, a ne izloženosti virusu. Zato je kod manjka sezonskih namirnica poželjno koristiti dodatke prehrani koje pospješuju rad imunološkog sustava te blagotvorno utječu na cjelokupno zdravlje

Kako održati imunosni sustav zdravim?

Zdravi imunosni sustav djeteta preduvjet je zdravog organizma. Kako bi osigurali neometano djelovanje svih njegovih dijelova, potrebno je unositi dovoljne količine nutrijenata. S obzirom da se imuniteta najčešće sjetimo u jesen i zimu, često je to prehranom teško jer nema dovoljno dostupnog svježeg voća i povrća. Također, moderan i užurbani način života često uključuje brze i nezdrave obroke s malom nutritivnom vrijednošću. Pomoć u obliku dodataka prehrani za imunitet možemo pronaći na policama ljekarni. 

Beta-glukan

Najpopularniji sastojak za imunitet zasigurno je beta-(1,3/1,6)-D-glukan izoliran iz stanica kvasca. Zahvaljujući tomu što se pokazao vrlo učinkovitim i to bez nuspojava, vrlo brzo je postao jedan od najtraženijih dodataka prehrani. Beta-glukan se u crijevima apsorbira u limfatičko tkivo te aktivira stanice zaslužne za obranu organizma. Beta-glukan ima višestruko djelovanje te jača imunitet i štiti od potencijalnih upala, ali isto tako ubrzava oporavak i smanjuje simptome postojećih. Imunosal tekući dodatak prehrani pogodan je za djecu već od navršene godine dana i sadrži beta-glukan obogaćen s 10 vitamina i cinkom.

imunosal | Author: Promo Foto: Promo

Vitamini i cink

Kod pada imuniteta ne smijemo zaboraviti na dovoljan unos vitamina i minerala. Vitamin C je već dugo poznat po svom pozitivnom djelovanju na imunitet, ali i vitamini B skupine su nužni za normalan rad imunosnog sustava. Manje je poznato da i mineral cink ima vrlo važnu ulogu jer njegov nedostatak između ostalog može dovesti do pada imuniteta, nedostatka energije i općenito umora. Imunosal tekući dodatak prehrani sadrži sve navedene sastojke.

Potražite u ljekarnama

Imunosal proizvodi su razvijeni i proizvode se u Hrvatskoj, odlikuju se pažljivo formuliranom i jedinstvenom kombinacijom beta-glukana, vitamina i  minerala, a prilagođeni su svim životnim razdobljima i potrebama. Dolaze kao kapsule, tekući dodatak prehrani za djecu, šumeće tablete ili pastile za djecu i odrasle. Više informacija možete potražiti na Imunosal službenim stranicama.

Direktnu narudžbu uz dostavu na kućnu adresu možete napraviti OVDJE!

 

Više zdravstvenih tema, čestih tegoba i njihovih rješenja pronađite u specijalu 24sata - Zdravlje za cijelu obitelj

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.