Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 25. travnja 2023.

Klinika za pedijatriju KBC-a Zagreb hitno treba igračke!

kbc
Foto: Facebook ; Humanitarna akcija Igračkom do dječjeg osmijeha KBC REBRO.
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Imate plišance i igračke koji na tavanu skupljaju prašinu? Darujte ih bolesnim mališanima u KBC-u Zagreb!

Na ovom svijetu malo je što vrjednije od dječjeg osmijeha, a upravo hvalevrijedna akcija sakupljanja igračaka za djecu na Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, svakodnevno donosi osmijehe na dječja lica malih bolesnika koji se liječe na Klinici.

Riječ je o akciji koju je pokrenula magistra sestrinstva KBC-a Zagreb, sestra Bernardica Pavlić Pračić, a putem koje svaki mališan koji dođe na pregled dobije na poklon plišanu igračku. Napominjemo da je svaka plišana igračka ujedno i donirana. 

"Akcija darivanja svakog djeteta na trijaži imala je dobar odjek među roditeljima iz cijele Hrvatske, stoga pristizanje poklona nije prestajalo", rekla nam je sestra Pavlić Pračić. "Plišana igračka postala je magnet od koje se dijete koje je uzme kući ne odvaja od nje bez obzira na veliki izbor igračaka koji posjeduju. Djeca bez straha i stresa lakše dolaze u bolnicu, lakše podnose preglede, terapije i dijagnostičke pretrage, a liječnici, sestre i roditelji navode veliki napredak i u komunikaciji s djecom."

Klinika za pedijatriju KBC-a Zagreb HITNO treba igračke!

Nažalost, Dječji šareni ulaz ostao je bez igračaka i dječji osmjesi su nestali, a poruke koje dobivaju su srceparajuće. "Česta su pitanja gdje su igračke? Idemo se opet dići na noge, ponovno se udružiti i ulaz opet zatrpati do plafona i da su djeca opet sretna", stoji u objavi na Facebook stranici Dječji šareni ulaz. Ne želimo da djeca gledaju prazne kutije.

Ako imate višak igračaka koje skupljaju prašinu, dostavite ih na Rebro (najava dan ranije porukom na FB stranicu) ili pošaljite poštom na adresu KBC-Zagreb, Kišpatićeva 12, Dječji šareni ulaz.

Važno je znati da igračke za darivanje treba oprati, dezinficirati, posušiti te ih zamotati u ukrasni prozirni papir tako da izgledaju kao pravi poklon i tek onda ih dostaviti u KBC Zagreb.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • missbaka

    Divna gesta. Saljem plisance 🦋

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.