Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 31. kolovoza 2017.

Razlozi zbog kojih je dobro učiti strane jezike i kada početi

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Omogućite djetetu značajnu početnu prednost, koja se može postići učenjem engleskog jezika u ranoj fazi života

„Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš“ latinska je izreka koja najbolje dočarava bogatstvo koje stječemo poznavanjem i korištenjem nekog stranog jezika. Riječ je o bogatstvu koje se tijekom života uvećava (što nije nužno slučaj s materijalnim) i čovjeku donosi višestruke koristi – poznavanje stranog jezika omogućava mnogo više od pukog sporazumijevanja. 

Kako je komunikacija mnogo više od razgovora, tako je i komunikacija na stranim jezicima dragocjen uvid u različite kulture i svojevrsni prečac u nove svjetove. Ona pruža dublje iskustvo upoznavanja mjesta i ljudi. 

Višestruke koristi učenja stranog jezika

Učenje stranog jezika, posebno od ranije dobi, donosi brojne koristi: širi svjetonazore, razvija uvažavanje drugih kultura, osjetljivost i toleranciju, pomaže u učenju drugih jezika te, konačno, donosi prednost na tržištu rada, lokalnom i globalnom. Učenje stranog jezika povećava govorne vještine djeteta, a istraživanja pokazuju da pozitivno utječe na memoriju, planiranje te sposobnosti multitaskinga. 

Dvojezične bebe mogu brže napredovati

 | Author: Promo Foto: Promo Bebe započinju učiti čim se rode, stoga za sve navedeno vrijedi: što ranije, to bolje! Rana stimulacija potiče stvaranje neuronskih sklopova, zbog čega je izlaganje djeteta stranom jeziku u što ranijoj dobi najbolji način za stvaranje veza među neuronima te povećanje djetetove sposobnosti za intelektualni razvoj. U usporedbi s jednojezičnom, dvojezična djeca postižu znatno bolje rezultate. Upravo se na što ranijem izlaganju djece engleskom jeziku temelji revolucionarna metoda Helen Doron, koja im omogućuje da reproduciraju i razumiju engleski prije nego što nauče čitati i pisati – baš kao što je slučaj s materinskim jezikom. Ova je metoda podučavanja engleskog stvorila odgojno okruženje slično prirodnom procesu usvajanja materinskog jezika.  

Dječji je mozak programiran za učenje jezika sve do šeste godine, a u tom se razdoblju u neuronskim putevima stvaraju dragocjene veze koje se kasnije više ne mogu formirati. Zato pružite svom djetetu priliku da nauči najmanje jedan strani jezik jer će to znatno povećati kapacitet njegova mozga te mu podariti doživotno poznavanje dodatnog jezika. 

Pozitivan pristup

Kao kod djeteta koje progovori svoju prvu riječ, pa nastavlja jer je za to ohrabreno i poticano, metodologija Helen Doron temelji se na ohrabrivanju i pohvalama. Uz Helen Doron djeca uče engleski jednako kao što uče materinski jezik – uz mnoštvo pozitivnih povratnih informacija i ohrabrenja. Helen Doron učitelji pružaju upravo ovakvu vrstu pozitivnih informacija na svakom satu.

Učenje, razvoj i zbližavanje kroz igru

Uči se u malim grupama, a metoda uzima u obzir individualnost djeteta i jedinstvene stilove učenja te se koristi igrom, pokretom i glazbom uz mnogo zabave kako bi potaknula ljubav prema učenju i sklonost usvajanju jezika. Središnja sastavnica sustava Helen Doron English je pozadinsko slušanje audiosadržaja kod kuće, čime se omogućava neprekidno izlaganje engleskom jeziku, iznimno važno u ranoj dobi.

Kako je kod djece u procesu učenja igra izrazito važan faktor, glavni moto metode Helen Doron jest da učenje mora biti zabavno. U centrima Helen Doron usredotočeni su na poticanje svih osjetila i kreiranje prirodnog okruženja u kojem djeca svladavaju engleski naglasak, govore svoje prve engleske riječi i usvajaju vokabular. Sve se radi uz glazbu, pokrete i igru. 

Sve priče, pjesme i animacije kreirane su posebno za sustav Helen Doron English kako bi odgovarale vokabularu prilagođenom za svaki pojedini tečaj. Svi tečajevi Helen Doron, bez obzira na dob za koju su osmišljeni, utemeljeni su na četiri osnovna načela koja pridonose neupitnom uspjehu metode. Metoda se kontinuirano poboljšava najrecentnijim spoznajama i novim tehnologijama, kao što su augmented reality, aplikacije za tablete i mobilne uređaje te crtanim filmovima.

Želite li da i vaše dijete otkrije svijet Helen Doron engleskog, prijavite se za besplatan ogledni sat na jednoj od 30 lokacija u cijeloj Hrvatskoj putem web-stranice www.helendoron.hrSee you!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.