Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 08. travnja 2016.

Djeca koja često piju gazirana pića agresivnija?

djevojčica gazirano piće sok
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Istraživanje o tome kako konzumacija gaziranih pića utječe na ponašanje djece do pet godina zaključilo je da unos tih pića utječe na povećanje agresivnosti

jekom istraživanja majke su pratile unos gaziranih pića kod djece na čemu su se zasnivali konačni rezultati istraživanja koji su bilježeni u 20 država u Sjevernoj Americi. Rezultati istraživanja pokazali su da bilo koji unos gaziranih pića dovodi do povećane agresivnosti kod djece i smanjene koncentracije. Oko 40 posto djece unosilo je minimum jedno gazirano piće dnevno, a četiri posto više od četiri gazirana pića na dan.

Gazirani sokovi potiču hiperaktivnost

U usporedbi s djecom koja nisu konzumirala gazirana pića, djeca koja su unosila četiri ili više gaziranih pića imali su dva puta više šanse uništiti tuđu imovinu, napasti drugu djecu, potaknuti svađe... Autori istraživanja ističu da nije poznat točan mehanizam kojim gazirana pića utječu na djecu, ali preporučuju smanjenje njihovog unosa.

Što se krije iza dječje agresivnosti?

Kako reagirati na dječju agresivnost?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.