Umjesto graška i kukuruza minipite možete nadjenuti blanširanim cvjetovima brokule, nasjeckanom rajčicom ili pirjanim gljivama. Odličan nadjev je i mješavina pržanog luka i slanine
Sastojci:
Tijesto
- 250 grama pšeničnog brašna
- 125 grama maslaca
- 1 jaje
- 1 mala žlica crvene paprike
- 0.5 male žlice soli
- krušne mrvice
Nadjev
- 100 grama graška
- 100 grama kukuruza
- vlasac
- kopar
- 125 grama ementalera
- 3 jaja
- 100 grama tekućeg vrhnja
- sol
- papar
Priprema:
1. Oblike za tortice premažite maslacem i pospite s malo krušnih mrvica.
2. Stavite brašno na dasku, utisnite udubinu u sredini pa dodajte jaje, mljevenu crvenu papriku i sol.
3. Komadiće maslaca rasporedite po brašnu te umijesite glatko tijesto. Pokrijte folijom i ostavite pola sata u hladnjaku. Razvaljajte tijesto i posložite u kalupe. Skuhajte grašak i s kukuruzom raspodijelite po tijestu.
4. Naribajte sir pa ga pomiješajte s umućenim jajima i vrhnjem, posolite i popaprite te prelijte preko graška i kukuruza. Odozgo ga pospite sjeckanim vlascem i koprom. Pecite oko 30 minuta na 170°C
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr