Vrtić 11. listopada 2022.

Odlična vijest za šibenske roditelje: Pet vrtića uvodi produljeno radno vrijeme do 21 sat

Foto: Shutterstock ; Prijavite najbolje odgojitelje i pokažite zašto su najbolji!
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U dječjem vrtiću ‘Šibenski tići’ predstavljen je projekt ‘Dječji pogled na svijet’ javne ustanove Dječji vrtić Smilje u kojem im je partner Grad Šibenik. Projektom će biti uvedeno produljeno radno vrijeme vrtića od 16.30 do 21 sat.

U sklopu projekta Dječji pogled na svijet, u pet objekata Javne ustanove Smilje uvodi se produljeno radno vrijeme vrtića, od 16:30 do 21 sat. "Na samom početku bilo je zainteresirano oko 50 djece u svih pet objekata i ta brojka varira. Naše redovno radno vrijeme je do 16:30, a produljeno će biti do 21 sat. Djeca, ovisno o potrebi roditelja i njihovim radnim smjenama, ostaju tako pola sata, sat dulje, a neka do 20 ili 21 sat", rekla je Gorana Rakić iz Dječjeg vrtića Smilje, a prenosi Šibenski.

Djeca su u sklopu projekta dobila kineziologe s kojima dva puta tjedno imaju sat tjelesne kulture, a 40-ak odgojiteljica će se educirati kroz 11 različitih programa. "Dobili smo i mogućnost zapošljavanja 15 odgojiteljica, od kojih je pet u produljenom boravku, a 10 u radu s djecom s poteškoćama. I tehnički kadar smo popunili s još četiri zaposlena i jednom kuharicom. Kroz projekt smo dobili i mogućnost zapošljavanja logopeda i edukacijskog rehabilitatora, ali nažalost, na dva raspisana natječaja nitko se nije javio", dodala je ravnateljica DV-a Smilje.

Vrtić će u produljenom radnom vremenu osigurati asistente odgojitelje za rad s djecom s posebnim potrebama, kao i sva didaktičko-metodička sredstva za rad i ostvarivanje predviđenih rezultata. EU projekt Dječji pogled na svijet provodi Dječji vrtić Smilje uz partnera, Grad Šibenik, a njegova vrijednost iznosi 4.882.500,28 kuna.

Kroz 20-mjesečni projekt te po njegovom isteku, DV Smilje ostvarenim rezultatima usluge produljenog boravka osigurat će veću dostupnost i obuhvaćenost djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja s primjerima programske izvrsnosti i postati generator demografske obnove kraja, neophodna pomoć roditeljima i jamstvo njihova ostanka i uključenosti u zajednici.

Možda te zanima... Što kad se kod djeteta javi odgođena reakcija u prilagodbi na vrtić? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.