Vrtić 23. ožujka 2023.

Lorena ima još četiri dana za prikupljanje novca za lijek uz koji bi mogla prohodati

Foto: Tonka Hohnjec
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Humanitarna akcija kojom se prikuplja novac za lijek traje još samo četiri dana, do 27.ožujka, ali puni iznos novca koji je potreban još uvijek nije prikupljen. Sad je pravo vrijeme da se pokreneš i pomogneš!

Malena hrabrica Lorena ne miruje dok čeka svoj spasonosni lijek. Marljivo vježba, po četiri, pet sati na dan, pa se njezina obitelj šali da je baš kao profesionalni sportaš. I jednako je, čini se, to vježbanje Loreni naporno, baš kao da vježba za Olimpijske igre. No, ne odustaje niti Lorena, a ni njezina obitelj, dok čekaju svi zajedno lijek koji bi Loreni mogao pomoći da stane na svoje nogice…

Lijek Risdiplam koji bi Lorena trebala uskoro početi primati ojačat će njezine mišiće, te joj pomoći da počne hodati, ali prvih pet godina lijek obitelj mora platiti sama, jer ga tijekom tog razdoblja ne može dobiti preko HZZO-a. Količina lijeka koja joj je potrebna za godinu dana košta 150.000 eura, pa je obitelj pokrenula humanitarnu akciju u koju su se uključili brojni građani, ali i brojne poznate osobe. No, dana je još malo do kraja, a cjelokupni iznos još nije prikupljen.

Da dječje zdravlje nema cijenu, to svi mislimo, ali ovdje je ipak važan novac i ta svota koja treba biti prikupljena kako bi se Loreninoj obitelji pomoglo. Jer Lorena svoj dio itekako odrađuje! Hrabro, ma koliko teško bilo.

Lorenina mama Andrea objavila je jučer video u kojem prikazuje onaj dio koji često ne vidimo – Lorenino vježbanje, koje je za Lorenu bolno i nelagodno, ali neizbježno. Od ponedjeljka je Lorena na terapiji u Beogradu, a Lorenina je mama napisala ovako uz video koji je objavila:

„Lorenin dan fizikalne terapije izgleda ovako: 3 x 20 min vojta terapije  = 1 h vojte vježbamo doma, 2 x 2 h BDA = 4 h - 2 BDA terapeuta. Ukupno - 5 h fizikalne terapije. I tako narednih 2 tjedna intenzivnih vježbi. Doma imamo 3-4 h dnevno. Naša Lorena vježba kao profesionalni sportaš 😓 Suze, plač, napor, trud, rad i zalaganje... To prolazi Lorena zadnjih nekoliko dana na BDA terapiji u Beogradu, koju privatno plaćamo. Ovo je već treći ciklus ove terapije i terapeuti su jako zadovoljni kako Lorena napreduje s obzirom na tešku dijagnozu.“

Ako ova mala hrabrica može ovako dati sve od sebe da bi uspjela i jednog dana hodala, zašto se mi ne bismo mogli odreći neke sitnice u svom danu i pomoći joj na njenom putu? Svaka je pomoć važna i značajna!

Sve o Loreni i humanitarnoj akciji možete pogledati na FBstranici, a donirati možete i uplatom na račun:

"ZA NAŠU HRABRICU LORENU"

IBAN: HR9524020063104295235

Andrea Jakubec

Ili putem linka:

https://gogetfunding.com/za-nasu-hrabricu-lorenu/

 | Author: Tonka Hohnjec Foto: Tonka Hohnjec

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.