Vrtić 07. lipnja 2022.

Je li ponašanje princa Louisa na kraljičinom jubileju normalno ili razmaženo?

Foto: Gettyimages
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Četverogodišnji princ Louis je svojim netašlukom ukrao pozornost na proslavi kraljičinog platinastog jubileja ovaj vikend. Naime, kraljica Elizabeta II. pojavila se na balkonu Buckinghamske palače s najbližim članovima obitelji kako bi zajedno gledali ceremoniju

Četverogodišnji princ Louis gotovo je zasjenio veliki jubilej svoje prabake Elizabete II. Princ nije sakrivao koliko mu je dosadno na koncertu za kraljicu te ga je u jednom trenutku smirivala i zabavljala cijela kraljevska obitelj.

Nestašni princ prkosio je upozorenjima svoje majke tijekom proslave, a ona ga je strpljivo pokušava primiriti. Bilo je jasno da joj to ne uspijeva jer se dječak penjao na stolicu, pokrivao joj usta, plazio jezik i rugao se njenim upozorenjima. Cjelokupni performans četverogodišnjeg princa potaknuo je raspravu među ljudima diljem svijeta: radi li se o normalnom i nestašnom dječaku ili nekontroliranom, razmaženom djetetu?

Kaitlin Soulé, autorica  i bračna terapeutkinja sa sjedištem u Kaliforniji, rekla je da je odgovor ovo prvo. Ponašanje malog Louisa, rekla je za The New York Post, bilo je "potpuno normalno i primjereno razvoju". Soulé je rekla: "Kod djece njegove dobi dio razvojnih zadataka je nastojanje shvaćanja toga kako je živjeti u ovom svijetu. To je nemoguće bez pomicanja granica. Djeca te dob stvarno uče od nas i oponašaju nas, a sigurna sam da mu se više puta pokazivalo da se stiša", objasnila je Soulé.

Neki korisnici Twittera su pak ismijavali Kate Middleton i njezin nedostatak kontrole nad sinom. Jedan korisnik je napisao: "Istina, ali dobro odgojeno dijete nikada ne bi pokušalo tako zatvoriti usta roditelju. Odrasli su krivi, dijete radi ono što mu dopuste."

Par je navodno zauzeo moderniji pristup roditeljstvu koji se protivi uobičajenom tradicionalnom, strožem stilu odgoja kraljevske djece. Umjesto da angažiraju tim ljudi koji brinu o djeci, imaju samo jednu dadilju. Kate i William su svojedobno otkrili da imaju "kauč za razgovor" za svoju djecu kada se nedolično ponašaju. Ne viču na njih, nego ih udalje iz situacije, a to je u okolnostima nedavne proslave bilo nemoguće.

Soulé je rekla da je prinčev nestašluk na ceremoniji ukazao na to kako se radi o dražesnoj i pristupačnoj obitelji. Također je dodala da većina roditelja danas u takvim situacijama djetetu daje mobitel da ih okupira, što bi konačno dovelo do još većih ispada u budućnosti. "Biti roditelj je teška zadaća. Svaka mama je bila u takvoj situaciji, a Kate je osobito bilo teško jer je znala da je cijeli svijet gleda", zaključila je Soulé.

Možda te zanima... Kraljevska stvarnost: Kate Middleton priznala da je za nju roditeljstvo zaista iscrpljujuće Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.