Vrtić Igre za djecu 02. svibnja 2014.

Vesele životinje od kartona

životinje od tuljaca
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Koliko prazne ambalaže ostane u našim domovima? Prazne kutije različitih proizvoda, bočice šampona, gelova za tuširanje, papirnatih omota, tuljaca toalet papira... Nemojte ih bacati, već od njih napravite zanimljive lutke. Lutkarska pedagoginja Iva Lipovac iz Zagrebačkog kazališta lutaka pokazat će vam kako!

Koliko prazne ambalaže ostane svaki mjesec u našim domovima? Prazne kutije različitih proizvoda, bočice iskorištenih šampona, gelova za tuširanje, papirnatih omota i tuljaca. Nemojte bacati sve te divne neoblikovane lutke! Dobro ih operite, osušite i spremite u vašu kreativnu kutiju jer iz njih možete osmisliti i izraditi zanimljive lutke. Ovoga puta odabrala sam papirnate tuljce kojih nam u kazalištu svakoga tjedna ostane velika vreća.

Osmislite nove igračke

Tuljce možete ostaviti i iskoristi kao male stolne lutke. Obojite ih temperama ili akrilnim bojama. Pričekajte da se osuše. Odlučite se za neku životinju koja se sviđa ili koju vaše dijete jako voli. Proučite zajedno kakve uši i kakvu njuškicu ima ta životinja. Uši oblikujte od kolaž papira. Zalijepite ih s unutrašnje strane tuljca.

Oči, kojima se miču zjenice, pronašla sam u hobby art trgovini. Ako niste u prilici da ih nabavite, mogu se izraditi od okruglih naljepnica ili ih izrežite iz bijelog papira. Nos je stiroporna kuglica nalijepljena uz pomoć vrućeg ljepila. Dodala sam još i brkove i hop-hop zeko nam je tu. I još jedan.

Za novu životinju - hobotnicu koristila sam duži tuljac, kojeg sam pobojala temperom. Kad se tempera osušila, izrezala sam krakove uokolo cijelog tuljca. Krakove sam zamotala kako bi izgledali življi i hobotničasti. Dodala sam oči i pipke – male okrugle naljepnice u boji.

Igrajte se! Ideje za ostale životinje otkrivat će se same!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.