Vrtić Igre za djecu 12. svibnja 2016.

Pomozite Maši i medvjedu da pobijede zlog čarobnjaka

maša medvjed
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glavni cilj predstave je postići interakciju glumaca s djecom te najmlađe na taj način educirati o važnosti ljubavi i prijateljstva te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije

Hit dječja predstava Maša i medvjed u izvedbi beogradskog Mašinog pozorišta stiže u Zagreb! Ugostit će je Centar za kulturu Trešnjevka (CEKATE) u nedjelju, 22. svibnja u 16.00 sati, a ulaznice za ovaj interaktivni i edukativni kazališni komad, koji je osvojio srca Hrvatske, ali i cijele regije već se nalaze u prodaji u sustavu Eventima po cijeni od 40 kuna.

Interaktivna popularna predstava za djecu

Svima poznato djelo Maša i medvjed interaktivna je predstava za djecu nastala prema istoimenom animiranom crtanom filmu koji se pak oslanja na rusku narodnu priču. Spomenuti je crtani film stekao ogromnu popularnost, a jedna epizoda, ona 17., jedan je od 20 videa koji su prikupili više od milijardu pogleda na YouTubeu. No, velike brojke rezervirane su i za predstavu u izvedbi Mašinog pozorišta – ona je, naime, u regiji odigrana više od 500 puta, u Hrvatskoj dosad 72 puta, a zbog velikog interesa su u svakom hrvatskom gradu u kojem je dosad gostovala odigrana i do put šest puta (Šibenik 6 predstava, Osijek 5 predstava, Rijeka 3 predstave, Karlovac 2 predstave).

maša medvjed | Author: Promo Foto: Promo

Uči o važnosti ljubavi i prijateljstva

Predstava u trajanju od 45 minuta u potpunosti je prilagođena dječjem uzrastu, a bitno je naglasiti kako je glavni cilj postići interakciju glumaca s djecom te najmlađe na taj način educirati o važnosti ljubavi i prijateljstva te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije. Naime, upravo su prijateljske emocije okosnica predstave koja djecu uvodi u priču o prijateljstvu između nestašne malene djevojčice Maše i velikog smeđeg medvjeda.

Djeca pomažu kako bi pobijedili čarobnjaka

Maša je hiperaktivna djevojčica dobra srca koja se izgubila u šumi, a zatim je zalutala u medvjedovu kuću pa se on počeo brinuti o njoj. Zajedno doživljavaju brojne komične zgode, u koje Maša upadne zbog svoje razigranosti i znatiželje dok Medvjed voli mir, red i organiziranost, što je u suprotnosti s Mašinim karakterom.

maša medvjed | Author: Promo Foto: Promo

Sve to dovodi do napetosti i kaosa, no naravno, svaka situacija doživi sretan kraj, zahvaljujući Medinu zaštitničkom ponašanju prema Maši te njegovoj smirenosti i snalažljivosti. Uz Mašu i medvjeda, u predstavi se pojavljuje i čarobnjak Zloćko Boćko, koji je zaledio cijelu šumu pa će glavni dvojac tražiti pomoć djece iz publike kako bi ga pobijedili.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.