Vrtić Igre za djecu 25. svibnja 2016.

Janica Kostelić otvorila 10. Olimpijadu Malih sportaša

janica
Foto: Mali sportaši
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Olimpijada malih sportaša tradicionalno okuplja sve svoje članove u dobi od tri do deset godina, koji na završnom treningu pokazuju znanje i sposobnosti iz deset sportova

Održana je 10. po redu Olimpijada Malih sportaša. U nedjelju, 22. svibnja 2016. Sportski park Mladost u Zagrebu ugostio je više od 700 malih sportašica i sportaša, polaznika Sportske akademije ”Mali sportaši“.

Olimpijada malih sportaša tradicionalno okuplja sve svoje članove u dobi od tri do deset godina, koji na završnom treningu pokazuju znanje i sposobnosti iz deset sportova koje su marljivo trenirali tijekom godine u više od 30 vrtića i 5 sportskih akademija na području grada Zagreba.

mali sportaši | Author: Mali sportaši Foto: Mali sportaši

“Tijekom deset godina postojanja događaj je prerastao u najveće sportsko okupljanje djece predškolskog uzrasta u Hrvatskoj na što smo izuzetno ponosni”, rekao je Branko Radičević, prvi čovjek organizacijskog tima Olimpijade te dodao kako su također ponosni i veseli što su se okupili u tako velikom broju.

Jubilarni događaj otvorila je Janica Kostelić, ispred Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, a događaj su svojim dolaskom podržali i košarkaši Cibone te rukometaš Zlatko Horvat koji su malim sportašima podijelili medalje.

mali sportaši | Author: Mali sportaši Foto: Mali sportaši

Pod budnim okom roditelja i prijatelja koji su s tribina bodrili svoje najdraže, mali sportaši su kroz igru, veselje i smijeh pokazali što su naučili u univerzalnoj sportskoj školi. Redom su pokazali vježbice iz atletike, gimnastike, nogometa, košarke, rukometa, tenisa, kuglanja i hokeja na travi.

mali sportaši | Author: Mali sportaši Foto: Mali sportaši

Roditelji nisu skrivali oduševljenje Olimpijadom. Mama Nikolina komentirala je događaj: “Olimpijada je zaista organizirana na vrhunskoj razini. Zaista smo uživali gledati djecu na terenu, a velike pohvale svakako zaslužuju trenerice, treneri i volonteri koji se odlično snalaze s tolikim brojem djece na terenu.” 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.