Vrtić Igre za djecu 26. travnja 2013.

In su torte od pelena i kartona

Marijana Ljevar 2sestre torte od pelena i kartona
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama šestogodišnjih blizanki počela je ručno izrađivati neobične darove za bebe i djecu te igračke za koje smatra da su bezveremenske – njima smo se i sami nekada igrali, a danas se njima mogu igrati naša djeca

Marijana Ljevar 2sestre torte od pelena i kartona | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

"Moja kreativna priča krenula je prije tri godine. Prvo sam napravila tortu od pelena koju sam poklonila rodbini za krštenje njihova djeteta. Svi gosti oduševili su se mojim poklonom. Stvarno je iskoristiv za svaku mamu", priča Marijana Ljevar, kreativna majka šestogodišnjih blizanki Hane i Zole, te vlasnica obrta 2sestre.

Danas izrađuje desetak originalnih poklona i igračka, a inspiracija za većinu njezinih radova bile su joj njezine kćeri. Tortu od pelena od tri kata Marijana izrađuje od 70-ak jednokratnih pelena, a potom ih ukrašava mašnama, vrpcama, cvjetićima i drugim ukrasima.

Torte od kartona za proslave u vrtiću

"Torte od kartona počela sam izrađivati jer moje cure nisu smjele u vrtić donijeti tortu za rođendan, a tako mala djeca ne mogu zamisliti proslavu bez torte. Dugo sam razmišljala što učiniti kako bi Hana i Zola ipak imale tortu pa sam je napravila od kartona", objašnjava Marijana. Ovakva torta, koja je sastavljena od kutijica u obliku pojedinačnih komada torte, može se napuniti bombonima, čokoladicama ili suhim voće pa je kao takva idealna za rođendanske proslave u vrtićima.

"Iako je izvorno bila zamišljena kao torta za proslavu dječjeg rođendana, radim je i za neke druge prigode. Primjerice, nedavno sam imala jednu dosta neobičnu narudžbu – slavljenica ne voli slatkiše pa smo tortu punili čvarcima i špekom", smije se majka šestogodišnjakinja.

Marijana Ljevar 2sestre torta od kartona | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Oprema za male princeze i gusare

Osim ovih zanimljivih poklona, Marijana izrađuje i čitav niz igračaka za malene – od šarenih suknjica od tila i kruna za male princeze pa sve do kompletne opreme za male gusare. U svojoj ponudi ima i pregače za male kuharice, čarobne štapiće za čarobnjake, kao i plašteve za male prinčeve.

"Ne želim da se moja djeca igraju plastičnim, beskorisnim igračkama koje ograničavaju dječju maštu i svakih nekoliko mjeseci neka je druga 'in'. Moje igračke su bezvremene, to su igračke kojima smo se mi nekada igrali, a njima se danas igraju i moja djeca. Osim toga, primjerene su za gotovo svaku dob", zaključuje mama Marijana.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.