Vrtić Igre za djecu 01. studenoga 2018.

Film 'Vili kočnica' pokazuje djeci da se nasilje nikad ne isplati

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kroz film se ukazuje da treba vjerovati u sebe, te da uporan rad i trud uvijek urodi plodom. Također je dano do znanja da se nasilje nikada ne isplati. Upravo to može biti povod za razgovor s djecom o nasilju

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.
"Vili Kočnica" je malezijski animirani film o trkačem automobilu Viliju koji nakon nesreće na utrci postaje taksist. Ono što će svi primijetiti je da film podsjeća na Pixarove Aute. Scene, izjave likova, pa i sami likovi djeluju kao loše kopije svima dobro poznatih dogodovština nezaboravnih likova iz Kurble Bistre. Djecu bi mogao podsjetiti i na istoimenu kompjutersku igricu Wheely u kojoj automobilom moraju prelaziti brojne prepreke na raznim terenima. Iako film nije na razini Pixarovih uradaka, dječake će zabaviti, jer se ipak radi o onome što oni jako vole, a to su automobili.

Možda te zanima... Recenzija animiranog obiteljskog filma: Auti 3 Vrtić

Ono što je ipak pohvalno su poruke koje se šalju djeci. Kroz film se ukazuje da treba vjerovati u sebe te da uporan rad i trud uvijek urodi plodom. Također je dano do znanja da se nasilje nikada ne isplati te da nasilnici uvijek bivaju kažnjeni. Upravo to može biti povod za razgovor s djecom o nasilju i kako ga rješavati na nenasilne načine. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik. 

Kids Friendly: VILI KOČNICA (WHEELY), animirani, 90min 

Za djecu: 4+.

Za roditelje: Film bi roditeljima mogao biti pomalo dosadan.

Nasilje: Nasilje se rijetko prikazuje. Recimo kada se prikazuje borba između Vilija i zlog kamiona.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora, ali bi zao kamion s kojim se Vili bori mogao biti zastrašujući manjoj djeci.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i mlađima.

djeca, igračke, oružje, agresivnost Možda te zanima... Treba li djeci zabraniti agresivne igre? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.