Školarci 03. lipnja 2022.

Raščupani lav: Zabavna i edukativna slikovnica za početnike u čitanju

Foto: missMAMA Mozaik knjiga objavila je slikovnicu Raščupani lav, ilustratorice Jasmine Kosanović i autorice teksta Ines Marciuš Kruljac
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mozaik knjiga objavila je slikovnicu Raščupani lav, ilustratorice Jasmine Kosanović i autorice teksta Ines Marciuš Kruljac. Slikovnica osim što je zabavna, mogla bi biti poticajna mališanima koji se baše ne vole češljati ili šišati da se predomisle. Mali čitatelji doznat će i neke zanimljive podatke o Parizu, životinjama, a i neke francuske izraze.

Jeste li ikad vidjeli lava? Čupava griva, velika glava, u ustima zubi kao led bijeli, dugačak jezik što visi dan cijeli…

Vrijeme je da vas odvedemo u Pariz i upoznamo s lavom koji je dane provodio diveći se samom sebi sve do trenutka kada je u grad stigla prekrasna pantera iz Londona. A nju nije bilo lako impresionirati! Što se tada dogodilo? Odgovore ćete pronaći u ovoj zabavnoj rimovanoj priči koju je napisala Ines Marciuš Kruljac, a nadahnuto ilustrirala Jasmina Kosanović. Mali čitatelji doznat će i neke zanimljive podatke o Parizu, životinjama, a i neke francuske izraze. Tekstovi u slikovnici pisani su posebno oblikovanim, lako čitljivim slovima namijenjenim početnicima u čitanju.

O autoricama slikovnice Raščupani lav:

Jasmina Kosanović rođena je u Zagrebu jednoga sunčanog jesenskog dana u vrijeme dok se telefonirati išlo u poštu. Završila je dizajn odjeće na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Bavi se kostimografijom, scenografijom, ilustrira, a najčešće stvara lutke s kojima se često i druži u svom dućanu u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Prekrasne vile, mačke, slonovi, lisice, jednorozi i zmajevi iz izloga dućana pozivaju prolaznike da zakorače u njihov čaroban svijet. Više o Jasmini možete pronaći na www.jasminakosanovic.com.


Ines Marciuš Kruljac rođena je u Zagrebu 1970. godine. Kao mala ušla je u bibliobus i ostala začarana zauvijek. Okružila se knjigama i stripovi­ma, dodala glazbala i sve tako do završetka Filozofskog fakulteta (Pedagogijske znanosti). Poslije je životu dodala boje i od tada stalno nešto stvara. Živi s obitelji i mačkama u Zaprešiću, a potražite je i na www.inesmk.com.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.