Trudnoća Trudnica 17. svibnja 2016.

'Tuga nakon spontanog pobačaja ostaje i u novoj trudnoći'

Trudnica
Foto: Instagram Eva Maurri Martino
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Rijetko se govori o pobačajima, a još rjeđe o osjećajima u novoj trudnoći nakon gubitka djeteta. Mislim da se pogrešno shvaća da kada žena ostane trudna nakon pobačaja, da je pobačaj samo izbrisan', opisala je glumica Eva Amurri Martino tugu koju je osjećala nakon spontanog pobačaja

Glumica Eva Amurri Martino objavila je prije mjesec dana da ona i njezin suprug Kyle Martino očekuju drugo dijete. A na svom blogu opisala je tugu koju je osjećala nakon spontanog pobačaja prošle godine, u dirljivom postu nazvanom "Trudnoća nakon spontanog pobačaja". 

Kći slavne glumice Susan Sarandon, 30-godišnja Eva Amurri Martino opisala je kako se osjećala nakon spontanog pobačaja u skoro 10. tjednu trudnoće.

Ja sam majka dvoje djece: jedno spava na nebu, a drugo na meni

Dogodilo se tako iznenada

"Dok sam tugovala zbog gubitka djeteta i onoga što je moglo biti, osjećala sam se paralizirano zbog straha da nikad više neću moći imati zdravo dijete. Moj spontani pobačaj dogodio se tako iznenada, tako neočekivano. Bila sam kod doktora na pregledu dan prije i ultrazvuk je bio savršen. Vidjela sam kako se naša beba miče i normalno raste: ruke i noge, savršeni otkucaji srca, normalna veličina. Samo par sati nakon pregleda, naša beba je umrla u meni."

6 slavnih mama iskreno o svom pobačaju

Majka 21-mjesečne djevojčice Marlowe, Amurri Martino dalje je napisala:

"Rijetko se govori o pobačajima, a još rjeđe o osjećajima u novoj trudnoći nakon gubitka djeteta. Mislim da se pogrešno shvaća da kada žena ostane trudna nakon pobačaja, da je pobačaj samo izbrisan. Osjećaj gubitka jednostavno je zamijenjen osjećajem sreće zbog nove bebe i da svi nastavljaju dalje jer tako treba biti. Ali to je tako daleko od istine."

Tugovanje i strah zbog gubitka

Nakon procesa tugovanja i straha koje je osjetila zbog gubitka, Amurri se konačno osjetila spremnom za novu trudnoću. Kada je ponovno ostala trudna prevladala je strah i konačno je osjećala da je njezin sin siguran. 

Trudnoća nas suočava s našim strahovima i brigama

"Osjećala sam puno toga. Naravno bojala sam se gubitka, ali sam se osjećala zaštićeno, osjećala sam čežnju za bebom koju naša obitelj nikad neće upoznati. Nisam se osjećala kao da mogu slaviti. Jedva sam mogla govoriti o tome."

Objava trudnoće koja daje nadu svima koji se bore za dijete

'Dopustila sam si da se osjećam sretno'

Amurri Martino iskreno je progovorila o trenutku kada je izabrala sreću umjesto straha, ispričala se djetetu koje nosi zbog straha i dopustila sebi da se osjeća sretno zbog nove trudnoće. Sada u četvrtom mjesecu trudnoće naučila je kako se nositi sa tugom i anksioznošću najbolje što zna.

"Još uvijek osjećam trenutke panike i brigu da bi se moj najgori strah mogao ostvariti. Dopustim sebi te trenutke i duboko dišem kroz njih. Kada se osjećam uplašeno, razgovaram sa svojim sinom - ohrabrujem ga da ostane s nama i pričam mu koliko čekamo trenutak da ga zagrlimo i poželimo dobrodošlicu u našu obitelj."

'Nakon gubitka trudnoće, najvažnije nam je da se beba rodi živa i zdrava'

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ketrinka

    Slažem se , mislim da će i u meni ostati ta tuga,ali i strah hoće li ovaj put sve proći dobro...

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.