Trudnoća Liječenje neplodnosti 29. travnja 2016.

6 slavnih mama iskreno o svom pobačaju

Beyonce
Foto: Arroyo-Oconnor/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prema nekim statistikama, 10 do 25 posto trudnoća završava spontanim pobačajem, ali rijetko se otvoreno govori o tome. Iako poznate žene često čuvaju svoju privatnost, neke su ipak odlučile javno progovoriti o svojim teškim iskustvima kako bi pomogle i drugima koji su proživjeli gubitak djeteta

Beyonce | Author: Arroyo-Oconnor/Press Association/PIXSELL Foto: Arroyo-Oconnor/Press Association/PIXSELL

Beyonce

Nakon rođenja kćeri Blue Ivy, Jay-Z joj je posvetio pjesmu u kojoj je spomenuo i spontani pobačaj koji je imala Beyonce. 

Godinu dana kasnije, slavna 34-godišnja pjevačica progovorila je o gubitku djeteta. "Prije dvije godine, bila sam trudna prvi puta, čula sam otkucaje srca i to je bila najljepša glazba koju sam ikad čula u životu. Birala sam imena, zamišljala kako će mi izgledati dijete... Osjećala sam se vrlo majčinski. Otišla sam u New York na pregled i nije bilo otkucaja srca. A samo tjedan dana prije, bila sam kod doktora i sve je bilo u redu. Otišla sam u studio i napisala najtužniju pjesmu ikad. To je bila prva pjesma na mom novom albumu. I to je bila najbolja terapija za mene, jer to je bilo najtužnije iskustvo kroz koje sam prolazila u cijelom životu", rekla je.

Nicole Kidman | Author: Jackson Lee/Press Association/PIXSELL Foto: Jackson Lee/Press Association/PIXSELL

Nicole Kidman

Poznata glumica javno je pričala o spontanom pobačaju kad se razvodila od Toma Cruisea, a u intervjuu za Vanity Fair priznala je da je već i prije izgubila bebu.

"Čim smo se Tom i ja vjenčali, htjela sam djecu. Rano smo izgubili bebu i to je bilo vrlo traumatično. A tada smo odlučili posvojiti Bellu", rekla je 48-godišnja Nicole koja je s Tomom posvojila dvoje djece, sada 22-godišnju Isabellu i 20-godišnjeg Connora, a u braku s pjevačem Keithom Urbanom rodila je kćeri Sunday (7) i Faith (4).

Gwyneth Paltrow | Author: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Gwyneth Paltrow

43-godišnja glumica u intervjuu za Mail on Sunday You priznala je da je bila trudna treći put, ali je imala spontani pobačaj.

"Djeca su me cijelo vrijeme molila da imam još jedno dijete. I nekako sam pomislila da bih mogla imati još jedno. Nedostaje mi moje treće dijete. Razmišljam o njemu. Imala sam jako teško iskustvo kad sam bila trudna s trećim. Nije uspjelo i skoro sam umrla. I pomislila sam: Jesam li zadovoljna ovako ili bismo trebali pokušati ponovno?", priznala je mama dvoje djece, 11-godišnje Apple i 9-godišnjeg Mosesa.

Mariah Carey | Author: ABACA/ABACA/PIXSELL Foto: ABACA/ABACA/PIXSELL

Mariah Carey

Slavna pjevačica ispričala je kako su, sad već bivši, suprug i ona na odmoru saznali da su izgubili bebu.

"To je bio šok za oboje i ovo iskustvo odvelo nas na vrlo mračno i teško mjesto. Kad se to dogodilo... nisam ni mogla s nikim pričati o tome. Nije bilo lako", priznala je 45-godišnja mama 4-godišnjih blizanaca Moroccana i Monroe.

Kirstie Alley | Author: Vince Flores/Press Association/PIXSELL Foto: Vince Flores/Press Association/PIXSELL

Kirstie Alley

Poznata glumica imala je spontani pobačaj 1990., za koji sama smatra da je bio krivac za njenu dugogodišnju borbu s kilogramima

U svojoj knjizi napisala je: "Kad bebe više nije bilo, nikad to nisam zapravo preboljela. Nije ni moje tijelo. Pa sam bila uvjerena da je bilo još trudno i nakon devet mjeseci krenulo mi je mlijeko iz dojki. Još sam bila debela, još sam tugovala, i upravo tada mi je bilo rečeno da postoji velika šansa da nikad neću moći imati djecu. Debela, bez djece, s vrlo malo nade da ću imati djecu... tada sam se počela se debljati".

Glumica je s bivšim suprugom posvojila dvoje djece, sada 23-godišnjeg Williama i 21-godišnju Lillie.

Celine Dion | Author: Press Association/Press Association/PIXSELL Foto: Press Association/Press Association/PIXSELL

Celine Dion

Slavna pjevačica razgovarala je s Oprah Winfrey o svojoj borbi s neplodnošću i neuspjelim pokušajima izvantjelesne oplodnje.

"Rekli su mi da sam trudna, a za nekoliko dana, da više nisam. Nismo se željeli osjećati kao da igramo s jo-jo. Trudna sam, nisam trudna. Trudna sam, nisam trudna. Nismo htjeli tako. Ali imala sam spontani pobačaj... Nisam nikad odustala. I mogu reći da je bilo fizički i emocionalno iscrpljujuće", ispričala je 47-godišnja pjevačica, mama 14-godišnjeg Rene-Charlesa i 4-godišnjih blizanaca Nelsona i Eddyja.

Slavne žene koje su se borile s neplodnošću

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.