Trudnoća Trudnica 19. svibnja 2016.

Smijem li u trudnoći koristiti med s crnim kimom?

med crni kim
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što je zatrudnjela, buduća mama je prestala koristiti crni kim za alergije. Može li se u trudnoći koristiti med s njim, odgovara mag. pharm. Nikolina Ratkaj

Patim od alergija i za kontroliranje i ublažavanje simptoma koristila sam ulje crnog kima i med s crnim kimom. Nakon što sam posumnjala da sam trudna prestala sam koristiti ulje, međutim nastavila sam koristiti Nigella med s crnim kimom (poliflorni med, sjemenke crnog kima, spirulina, propolis i cvjetni prah) jer sam od kontakt osobe dotičnog proizvoda dobila informaciju da med ne sadrži veliku količinu crnog kima. Ne želim opet koristiti tablete, a kad sam vidjela vaš članak odustala sam i od meda, međutim sada imam jake simptome alergije na ambroziju i ne znam što da radim. Strah me nastaviti s medom, a ne želim uzimati tablete.

med crni kim | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Savjetujem vam maksimalno izbjegavanje boravka na otvorenom kada je koncentracija alergena najviša (ujutro do 10 sati i predvečer), pogotovo za sunčanih vjetrovitih i suhih dana (vlaga 30-40 posto).

Ako vam alergija toliko smeta da vam onemogućuje normalno svakodnevno funkcioniranje i rad, nastavite s uzimanjem meda s crnim kimom s obzirom da ne sadrži veliku količinu crnog kima.

Svakako se obratite svom ginekologu koji će vam preporučiti najbolju terapiju.

Potpuni vodič za zdravu trudnoću

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.