Trudnoća Trudnica 06. listopada 2016.

Jesu li tablete protiv mučnine štetne u trudnoći?

tablete žena trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dr.sc. Senka Sabolović Rudman odgovara je li preporučljivo koristiti tablete protiv mučnina u ranoj trudnoći te koje su posljedice

Zanima me mogu li Dramina tablete naštetiti u ranoj trudnoći? Trudna sam 11 tjedana i imam jake mučnine te puno povraćam (smršavila sam 7 kilograma). Jako mi je loše i završila sam na hitnoj gdje su mi dali infuziju. Tamo mi je doktor preporučio Dramine, no saznala sam da nisu preporučljive u trudnoći. Jako sam zabrinuta za bebu jer sam ih uzela nekoliko kad nisam više mogla izdržati. Nisam jela danima i bila sam potpuno iscrpljena. 

tablete žena trudnica | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Primjena ovog lijeka ne preporučuje se u trudnica. Iako u uputama ovog lijeka piše da nisu zabilježene kongenitalne malformacije ili nuspojave kod novorođenčeta koje bi se mogle povezati s uzimanjem ovog lijeka, činjenica je da se ovaj lijek u trudnoći preporučuje samo iznimno.

Budući da ste lijek već uzeli, savjetujem da ga više ne uzimate te da idete na češće UZV kontrole. Liječnik koji vas kontrolira svakako mora znati za uzimanje ovog lijeka. Jasno, to ne znači da će se kod djeteta pojaviti bilo kakav problem koji bi mogao biti posljedica uzimanja lijeka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.