Trudnoća Trudnica 10. ožujka 2022.

13 urnebesnih faza kroz koje svi parovi prolaze pri odabiru imena za svoju bebu

trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitaj sve slatke muke s kojima se partneri susreću prilikom odabira savršenog imena za bebu...

Odabir imena djeteta jedan je od onih roditeljskih zadataka koji se čini zaista zabavnim i uzbudljivim dok to zapravo ne moramo učiniti. Jednom kad zatrudniš, iznenada vas pogodi vijest da ste optuženi za odabir načina na koji će drugi ljudi identificirati vaše dijete do kraja njegovog života. To je zaista ogroman pritisak za buduće roditelje, no faze dolaska do savršenog imena mogu biti zaista urnebesne. Jedna je mama podijelila 13 emocionalnih faza tijekom pokušaja odabira savršenog imena za njihovu bebu.

Možda te zanima... Zašto mame tako često brkaju imena svoje djece? Roditelji

1. Ne mogu vjerovati da sam napokon trudna.

Konačno možemo započeti birati ime. Ovo će biti tako zabavno! Otkad mi je jedna prijateljica u šestom razredu rekla da ću se udati za Justina Timberlakea i imati sedmero djece, punim bilježnice popisima cool, vrijednih imena za bebe. Potpuno sam spremna za ovo.

2. OK, za početak trebam sve knjige koje postoje s imenima za bebe. 

Ispostavilo se da su te stare bilježnice bile pune smiješnih imena poput "Leonardo DiCaprio Jr." Ali još uvijek imamo dovoljno vremena. Jednostavno ću potrošiti svoju životnu ušteđevinu kupujući knjige s imenima za bebe na Amazonu i za tren ću izabrati ime. 

3. Ajoj! Stvarno postoji na tisuće imena za izabrati.

15.000+ imena za bebe izgledalo je puno manje nadmoćno kad je samo sjedilo u mojoj Amazonovoj košarici. Sad, zapravo moram pročitati sva imena tamo - plus ostalih 12 knjiga s tisućama imena koje sam kupila? Volio bih kad bi Siri mogla napraviti popis favorita za mene, a također mi dostaviti i po jednu litru omiljenog soka koja će mi pomoći da se izborim sa svim tim stresom - i da posluži kao manje zadovoljavajuća zamjena za vino.

4. Mislim da sam skužila: Ako je dječak, u obzir dolazi jedno od ovih 150 imena, a ako je djevojčica, jedno od ovih 200 imena. 

Samo ću proslijediti ove gigantske proračunske tablice svom partneru i neka istakne svoje favorite. Ovu ćemo pretragu za tren suziti na 70 ili 80 jakih kandidata!

5. Ne mogu vjerovati da moj partner mrzi svako, ali baš svako od ovih imena! 

Trebali bismo biti srodne duše, dovraga. Ne znači li to da se mora složiti sa mnom u primjerice ideji da je Clementina preslatko ime? Ne uništavaj moje snove svojim pesimizmom, dušo.

6. U redu, znamo spol! To bi nam trebalo pomoći da eliminiramo barem nekoliko imena, zar ne?

Možemo izbaciti čitav jedan popis, izuzev rodno neutralnih imena. Čekaj, ili bismo mogli povući Blake Lively i odabrati ime koje se tradicionalno koristi za suprotni spol. To nam još uvijek ostavlja oko ... 300 mogućnosti i zapravo uopće nije pomoglo. 

7. Sad se čini da je svako ime već "zauzeto"

Kao da sam razmišljala o imenu Ela, sjetila sam se da je to kći mog cimera s fakulteta. Moj je partner rekao da mu se sviđa ime Karla, ali to ne možemo učiniti, jer, prema mojoj mami, imam rođaka (kojeg, zapravo, nikad nisam upoznala) po imenu Karlo. Treba mi još sladoleda.

8. Zašto me svako ime podsjeća na neku užasnu osobu? 

Olivia je djevojka koja me u srednjoj školi ismijavala zbog malih grudi. Tamara je posudila moju omiljenu knjigu i nikad je nije vratila. Dora je jedne kolegice koja na poslu uvijek jede losos u sobi za odmor. Nika je njegova bivša partnerica. Čekaj, kako je to ime uopće završilo na ovom popisu?

Možda te zanima... 'Voljela bih da sam ovo znala prije nego sam odabrala ime za bebu' Trudnoća

9. Pa, to je jednostavno nevjerojatno! Suzili smo popis na tri imena koja oboje volimo.

Ali, problem! Naše šire obitelji mrze ta imena. Trebali smo svoja imena podijeliti s točno nula ljudi. Mama mi je upravo poslala poruku na Facebooku i rekla da stvarno želi da djetetu dam ime Fran po svom pradjedu. Zeza li me? Nikad ga nisam ni upoznala! 

10. O, Bože, moj termin je sutra, a mi još nemamo ime!

Moram pokušati ostati smirena. Moram ponovno pregledati popis. Na njemu je ostalo samo 68 imena. Možda bih trebala napraviti anketu na Twitteru i pitati sve svoje sljedbenike što misle. Ne, ne mogu to učiniti, ili će društveni mediji moju bebu nazvati nekim smiješnim imenom. Internetu se ne smije vjerovati.

11. Odabrali smo ime! Moj partner i ja smo se konačno odlučili!

Ovo dijete sada ima ime, srednje i prezime! Trebalo nam je samo 540 sati da to odlučimo.

12. Ali stvar je u tome što još uvijek nisam 100 posto sigurna slaže li se ime s prezimenom.

Hm, doktore, postoji li način da odgodim porod tako da se vratim na početak odabira imena. Ne? Pa, što onda mislite o ovom imenu? Pomozite mi!

13. Stigla je naša savršena beba! 

Ispostavilo se da je cijela ova stvar imenovanja zaista tako jednostavna. Čim smo ju ugledali znali smo koje ime joj najbolje pristaje!

Možda te zanima... Dječja imena inspirirana starohrvatskom mitologijom Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.