Trudnoća Porođaj 08. svibnja 2014.

Hrvatska rodilišta po preporuci mama

rodilište, trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Saznajte kojih je devet rodilišta dobilo najviše preporuka mama na forumu Klokanice i glasujte za najbolje. Ako još niste odabrali rodilište, pratite naš izbor najboljeg rodilišta

Krajem ožujka pozvali smo vas da na forumu preporučite rodilište u kojem ste rodili i s kojim ste zadovoljni, kako bismo sastavili listu rodilišta po preporuci mama s Klokanice i tako pomogli trudnicama i budućim mamama da lakše odluče gdje će roditi. 

Među brojnim preporukama koje su mame do početka svibnja ostavile na forumu, ali i na Facebook stranici Klokanice, odabrali smo devet rodilišta iz svih dijelova Hrvatske koja su prikupila najviše preporuka i s kojima su naše čitateljice imale najviše pozitivnih iskustava. Iako je odabranih devet rodilišta dobilo i negativne komentare, o čemu naše čitateljice pišu na forumu i Facebook stranici, ovih devet ulaze u završni dio izbora najboljeg rodilišta po preporuci mama s Klokanice.

Ovdje možete glasovati za najbolje rodilište!

Klinika za ženske bolesti i porode, Zagreb

"Sve je bilo savršeno. Kao prvorotku bilo me je strah kako će sve izgledati jer sam se svega načitala i naslušala no suprug i ja smo bili na tečaju i već tamo dobili prave informacije i vidjeli rađaonicu. Od trenutka kada sam ušla do trenutka kada smo bebica i ja otišli kući sve je bilo savršeno. Porod je bio teži jer sam zakasnila s epiduralnom no u svakom trenu su me hrabrili, davali savjete i nastojali pomoći iako je bilo teško biti smiren u toj situaciji. Suprug je bio uz mene cijelo vrijeme i velika pomoć. Dobila sam vode i riječi podrške i sve u svemu Petrova je bila lijepo sjećanje. I na odjelu babinjača sve OK - klopa je malo slabija no suprug mi je donio voće, jogurte i još neku sitnicu ako je nedostajalo. Naučili su nas dojiti pa je kod kuće sve bilo puno lakše. Hvala Petrova", opisala je Kit2014 svoje pozitivno iskustvo iz bolnice u Petrovoj, s čim se slažu i mnoge mame na Facebooku.

OB Varaždin

Mama anchy29 napisala je: "Evo ja sam rodila u siječnju ove godine u varaždinskom rodilištu. Imam samo riječi hvale. Cijeli tim u rađaoni je bio super! Upućuju vas, savjetuju (budući da mi je to prva beba), pomažu i vrlo su strpljivi (iako sam ja bila dosta naporna). Uz to, znaju se i našaliti što u tom trenutku zaista pomaže. Dr. Kolenko i primalja Danijela svaka čast!"

KB Sveti Duh, Zagreb

Mame na forumu i Facebooku pohvalile su i rodilište u KB Sveti Duh. "Jako pozitivno iskustvo. Prekrasni doktori, a najveća pohvala dr. Matijevicu koji mi je uklonio i najmanji strah od poroda. Svi su ljubazni i najbitnije uz vas su, sve objasne i strpljivi su. U rodilištu sestre i babice nasmijane, opuštene tako da je i mene to smirilo. Prvi porod, bez epiduralne i lijekova, bez rezanja i pucanja, prošao brzo i savršeno i za to mogu najviše zahvaliti divnoj babici. Rodilište i osoblje tamo me oduševilo", napisala je Lilith_Black.

Magdalena je opisala svoje iskustvo: "Oba puta sam imala osjećaj da sam na odmoru, a ne na porodu. Ljudi su super, ljubazni i tretiraju rodilju s poštovanjem. Sve najbolje".

OŽB Pakrac

Malo rodilište u OŽB Pakrac također je dobilo više preporuka: "Prošle godine rodila sam u bolnici Pakrac i imam samo riječi hvale! Ljubazno osoblje (sestre, babice i doktori). Malo rodilište i jako lijepo! I da, forsiraju dojenje, ali ako majka nema mlijeka ili ima malo, obavezno dijete nahrane", napisala je billyraycyruSt.

Tajana je napisala: "Pakrac - sve savršeno! Novo rodilište, ljubazne babice i sestre, ginekolozi. Sve pohvale!"

KBC Sestre milosrdnice, Zagreb

Rodilište u bolnici u Vinogradskoj dobilo je više preporuka na Facebooku nego na forumu, a mama Ana je napisala: "U Vinogradskoj sam rodila drugo dijete i naprosto sam oduševljena, ne mogu odlučiti tko je bio bolji - babica ili doktor ili sestre! Nijednom, ALI nijednom tijekom boravka tamo nisam vidjela nervoznu sestru, stalno su dolazile pitati trebamo li pomoć oko beba, tako da - od srca preporučujem".

Pozitivno iskustvo s ovom bolnicom imala je i Katarina koja je napisala: "Sve pohvale, najljubazniji tim medicinskih sestara i odgovorni doktori što se u pojedinim bolnicama rijetko nađe. Svaka im čast i nek samo tako nastave".

OB Zadar

Iadertina je napisala preporuku za zadarsko rodilište: "Blizance sam carskim rezom rodila u zadarskom rodilištu - čista petica! Svaka čast osoblju, rodilište za svaku preporuku".

"Rodila sam na stolčiću, muž je bio sa mnom, babice super, sestre super, moja doktorica odlična. Sve u svemu jako pozitivno iskustvo", napisala je mama Darija.

KB Merkur, Zagreb

ProudMomy je na forumu napisala: "Prije nešto više od godine dana rodila sam na KB Merkur svog malog princa. Osoblje na porodu divno, ne bi si ni sama bolje izabrala. Sestre za mame na odjelu isto tako divne, sestre za bebe, kako koja. U rađaoni sam provela deset sati, bila je nedjelja i nitko osim mene taj dan nije rađao pa su mi se mogli i puno posvetiti. Jedno veliko hvala dugujem dr. Zuncu koji me je porađao i koji mi je u ključnom trenutku jako puno pomogao. Uglavnom velike pohvale!"

KBC Osijek

"Sve najbolje, zadovoljna sam!", napisala je o rodilištu u Osijeku Marina, a s njom se slaže i  Daliborka koja kaže: "U Osijeku su pojedine sestre super i doktori, svaka im čast, neka takvi ostanu".

KBC Rijeka

Paulinapetra ostavila je preporuku za riječko rodilište: "U tom sam rodilištu bila na dva normalna poroda i dva carska. O osoblju imam samo riječi hvale. Na prvom porodu su toliko obilazili oko mene da mi je već bilo neugodno, bio je i suprug sa mnom i bio je prezadovoljan. Drugi porod je trajao nekih pola sata, a za to vrijeme je babica bila sa mnom i svaki put kad sam dobila trudove ona me je masirala na određenom mjestu na kičmi i to mi je nevjerojatno pomoglo.Treći porod je bio carski na kojem su mi bili dr. Herman Haler i dr. Marić i mogu vam reći da je to ekipa koju možeš samo poželjeti na takvom porodu. S obzirom da su moje bebe nakon toga bile na odjelu neonatologije, e to je jedan poseban svijet. Cijela ekipa od doktora pa do sestara je nešto najbolje što sam ja ikad doživjela u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi. Oni su jednostavno posebni, a dr. Peteru bit ću zahvalna cijeli svoj život jer je uspio spasiti bar jednu moju bebu. Četvrtu sam trudnoću morala preležati u toj istoj bolnici dva mjeseca jer sam imala placentu previu i taj je porod bio također carski. S obzirom da sam već bila u rodilištu, jednom sam prilikom na viziti pitala dr. Marića bi li mi htio biti na porodu i on je bez problema pristao. Carski je prošao odlično, a ja i bebač smo nakon par dana sretni stigli kući. Ovo je moje iskustvo iz Rijeke i ja za njih imam samo jedno veliko hvala".

Imate dobro iskustvo s nekim od ovih devet rodilišta i želite ga preporučiti?

Glasujte za najbolje rodilište i sudjelujte u izboru rodilišta prema preporuci mama s Klokanice!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.