Trudnoća Porođaj 15. listopada 2016.

'Stalno mislim kako bi izgledao, što bi ga zanimalo i koje bi preslatke riječi govorio'

fb
Foto: Facebook/Babies
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Alexis je bila u 19. tjednu trudnoće kada je osjetila da nešto nije u redu. Uhvatili su je trudovi i rodila je sićušnog dječaka. Vidjela je kako mu srce kuca, dodirivala mu je ručice i plakala...

Prošlo je nešto više od tri godine otkako se za Alexis Fretz iz SAD-a i njezinu obitelj najveća radost pretvorila u duboku tugu. Bila je u 19. tjednu trudnoće kada je osjetila da nešto nije u redu. Počela je krvariti i osjetila bol u trbuhu. Otišla je u bolnicu i u krevetu čekala ultrazvuk, ali osjetila je trudove. Znala je kakav je to osjećaj jer već ima dvije kćeri.

Kako se osjećaju mame anđela?

Ultrazvuk je pokazao kako djetetu srce kuca. Pauze između kontrakcija bile su sve kraće - znala je da će uskoro roditi. Liječnica joj je rekla da beba izlazi i da počinju s porodom. Bebino malo tijelo brzo je izašlo van, bio je to dječak kojeg su odmah stavili majci na prsa. 

'Nakon bolnih trudova, stavili su mi na prsa prekrasnu, ali beživotnu bebu'

"Uzela sam ga u naručje i plakala. Mogla sam vidjeti kao njegovo malo srce kuca u malenim grudima. Bio je tako savršen, potpuno formiran. Suprug i ja smo ga naizmjenično držali i plakali",  ispričala je kasnije nesretna žena. Inače, ona i njezin muž bave se profesionalnim fotografiranjem pa je on brzo uzeo fotoaparat i slikao. 

Dječak je živio svega nekoliko minuta.

"U početku nisam željela gledati te fotografije jer mi je bilo previše bolno, ali kasnije mi je bilo drago što imamo uspomenu na njega. Nazvali smo ga Walter Joshua, po njegovom ocu i pradjedu. Ni dan danas mi nije jasno zašto ga je Bog morao uzeti, ali znam da je u svojem kratkom životu dirnuo mnoge ljude koji su čuli za našu priču i vidjeli njegove fotografije", dodala je Alexis. 

'Pisanje mi pomaže da prihvatim gubitak djeteta

U međuvremenu je ponovo ostala trudna i rodila im se curica. Njezina najstarija kćer često spominje brata - svima govori kako ima dvije sestre i brata na nebu. Ne prođe dan da Alexis ne pomisli na sina - kako bi izgledao, što bi ga zanimalo, koje sve preslatke riječi bi izlazile iz njegovih usta... 

Ovdje je nekoliko fotografija, a više njih pronađite na web stanici njihovog fotografskog ateljea - f2photographystudio.com.

Pismo mame koja je izgubila bebu u 9. mjesecu trudnoće

15. listopada obilježava se Dan sjećanja na malene anđele. Ako želite ispričati svoju priču, javite nam se e-mail klokanica@klokanica.hr, privatne poruke na Facebook Klokanice ili društvenu mrežu preko Poruka redakciji.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.