Trudnoća Porođaj 14. lipnja 2019.

Rodila bebu od 6.8 kg: 'Kao da su me pregazila dva kamiona'

Foto: Facebook/Joy Buckley
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Znala sam da će biti velika, ali ipak nisam očekivala bebu od gotovo sedam kilograma. Osjećala sam se kao da su me udarila dva kamiona'

Joy Buckley nekoliko dana nije mogla hodati nakon što je rodila u Medicinskom centru Arnot Odgen u New Yorku. Naime, djevojčica Harper je rođena s 6.80 kg i duga 58.5 cm. Ona je najveća beba rođena u toj bolnici.

"Znala sam da će biti velika, ali ipak nisam očekivala bebu od gotovo sedam kilograma. Osjećala sam se kao da su me udarila dva kamiona", izjavila je Joy. Zbog bebine veličine, porođaj je krenuo jako brzo za Buckley, koja je govorila kako joj je bilo muka zbog tako nasilnog pomicanja svih organa. Uz to, neophodan je bio kako carski rez, tako i medicinski vakuum, jer se novorođenče zbog svoje težine zaglavilo ispod rebara.

Beba div Ziad Možda te zanima... Iznenađenje na porodu: Rođena beba teška skoro 6 kilograma Beba

"Bilo je prilično žestoko. Zaglavila mi se ispod prsnog koša", ispričala je Joy.

Iako je rekla da je porođaj tekao "kao da su je dva kamiona pregazila", Joy je presretna što je njena curica stigla na svijet zdrava. "Ponovno sam prodisala", rekla je, "čak sam uspjela i sjesti, a ne kao do sada isključivo ležati samo na jednoj strani"

Sreća je bila još veća nakon svih muka neposredno pred sam porođaj.

Možda te zanima... Neprocjenjiva reakcija mame koja je rodila bebu tešku 5 kg Trudnoća

Svega nekoliko godina ranije, Joy i njen suprug su saznali da imaju samo 15 posto šansi za začeće. Ipak, to ih nije spriječilo da pokušavaju idućih sedam godina, dok na kraju nisu odlučili odustati i usvojiti jedno dijete u svibnju 2016. godine. Nakon toga je Joy je napravila test na trudnoću  saznala da je ipak uspjela zatrudnjeti. Tada je rodila sina koji je imao pet kilograma.

Za manje od dvije godine, na svijet je došla Harper, 3,5 kg teža od prosječnog novorođenčeta. Mama, sada troje djece, poručuje svima koji se bore s neplodnošću da ne odustaju, jer su vjerojatno blizu cilja, a ona je pravi dokaz toga. 
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.