Trudnoća Porođaj 06. ožujka 2020.

Moćna fotografija s poroda potvrđuje snagu žene kad preuzme kontrolu

Foto: Instagram/kalynnolandphotography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prije nego je nastala ova fotografija, mama je rađala već 26 sati. Isprobala je različite položaje, ali beba nije htjela van. 'Kad je došlo vrijeme za tiskanje, i ja sam ju ohrabrivala da tiska na način kako joj odgovara, kako se osjeća najsnažnije', rekla je fotografkinja

Fotografije s poroda prikazuju različite trenutke iz rađaonice, različite načine poroda, a tu spadaju i položaji rađanja. Fotografkinja Kayln Noland bila je na mnogim porođajima kroz godine rada, a nedavno je prisustvovala porodu mame Cheyenne Munoz koja je rodila svoju 'duginu' bebu u bolnici u Kentuckyju. Jedna od fotografija postala je viralna zbog položaja u kojem je mama tiskala, a prikazuje snagu žena kad preuzmu kontrolu u rađaonici.

porod, babice Možda te zanima... Ova fotografija pokazuje da je najbolji položaj za rađanje onaj koji žena sama odabere Trudnoća

"Tiskanje... jeste li znali da ne morate tiskati s nogama u naslonima za noge?", napisala je fotografkinja uz fotku na Instagramu kako bi ohrabrila mame da same odaberu položaj koji im je najudobniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pushing... Did you know that you DON'T have to push with your legs in the stirrups?

A post shared by @ kalynnolandphotography on

Inače, prije nego je nastala ova fotografija, mama je rađala već 26 sati. Isprobala je različite položaje, ali beba nije htjela van

"Kad je došlo vrijeme za tiskanje, i ja sam ju ohrabrivala da tiska na način kako joj odgovara, kako se osjeća najsnažnije", rekla je.

Na kraju je ovo ispao savršen položaj za nju, iako je inače ležanje na leđima teže za porod. No umjesto da rodilja drži noge na naslonima, što inače viđamo u filmovima, podigla je samo jednu nogu u zrak.

Možda te zanima... 5 položaja za lakši porod umjesto ležanja na leđima Trudnoća

"Odlučila sam fotografirati ovaj trenutak kako bih osvijestila žene da ne moraju tiskati ležeći na leđima. Ne mora vam netko drugi govoriti koliko dugo tiskati", kaže fotografkinja.

Ubrzo je babica uhvatila njezinu drugu nogu i tako pomogla mami da rodi svog sina. Ovaj položaj nije uobičajen u bolnicama jer mnoge rađaonice imaju svoju proceduru kad je vrijeme za tiskanje, a to je obično na leđima, noge na naslonima i tiskanje po naredbi. No u sve više rađaonica žene se potiče da same biraju položaj u kojem im je najugodnije.

'Ženama treba omogućiti porod kakav žele, ali moraju biti spremne na sve promjene'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.