Trudnoća Planiranje trudnoće 17. lipnja 2016.

Prirodno odredite SVOJA dva najbolja dana za začeće

test za trudnoću trudnoća žena
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedan od najboljih načina da povećate svoje šanse da zatrudnite na prirodan način jest da utvrdite svoje najplodnije dane, odnosno dane koji prethode ovulaciji i sam dan ovulacije

Možda ste mislili da je odluka da na svijet donesete bebu najteža odluka, ali puno kompliciranije može biti svakog mjeseca iznova odrediti kad je vaše tijelo spremno za začeće.

U svakom ciklusu imate samo nekoliko plodnih dana, a oni se razlikuju od žene do žene i od ciklusa do ciklusa. Zato je pri planiranju trudnoće vrlo važno stvari raditi u pravo vrijeme, čak i kad je vaš ciklus uredan. Studija je pokazala da jedan od dva para može pokušavati dobiti bebu u krivo vrijeme. 

Jedan od najboljih načina da povećate svoje šanse da zatrudnite na prirodan način jest da utvrdite svoje najplodnije dane, odnosno dane koji prethode ovulaciji i sam dan ovulacije. Mjerenje promjena razine ključnih hormona plodnosti bolji je način predviđanja ovulacije od ostalih tradicionalnijih metoda poput mjerenja bazalne tjelesne temperature, koja se mijenja tek nakon ovulacije. 

Clearblue, najprodavanija marka za kućno utvrđivanje plodnosti i trudnoće s 30 godina iskustva, predstavlja ovulacijski test Clearblue. On dokazano učinkovito prepoznaje porast luteinizirajućeg hormona (LH) u vašem urinu, što se događa 24-36 sati prije ovulacije.

Jednostavno upotrijebite ovulacijski test Clearblue jednom dnevno, svaki dan u isto vrijeme, prema uputama na pakiranju. 

Kad se utvrdi porast vašeg LH-a, vidjet ćete lice smiješka na digitalnom zaslonu. To znači da ste u sljedećih 48 sati u najplodnijem razdoblju i da je sada savršeno vrijeme da radite na bebi.

Digitalni ovulacijski test Clearblue dolazi s 10 testnih štapića, što vam daje bolju mogućnost testiranja u prave dane nego pakiranje s 5 testova. Jednostavan je za upotrebu, daje rezultate u samo 3 minute te je prirodan i neinvazivan.

Prije uporabe uvijek pročitajte upute na kutiji i priloženom letku. Clearblue je registrirani žig tvrtke SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH (“SPD”) © 2014 SPD (osim za sadržaje trećih strana koji su identificirani kao takvi). Sva prava pridržana.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.