Trudnoća Planiranje trudnoće 14. lipnja 2022.

Koliko u prosjeku ženi treba da ostane trudna?

Foto: Shutterstock ; kada se može napraviti test na trudnoću
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U prosjeku, parovi imaju spolne odnose 78 puta od trenutka kada odluče početi pokušavati do trenutka kada dobiju pozitivan znak na testu trudnoće. Tih 78 puta raspoređeno je na 158 dana, odnosno oko 6 mjeseci.

Unatoč tome kako se ponekad osjećali, put do trudnoće nije lak. S tim se vjerojatno ne bi složili oni parovi kojima je za pozitivan test bio potreban samo jedan put no ipak je više onih koji su se za uspješan rezultat morali pokušavati pravu malu vječnost.
Ipak, mora postojati nekakav prosjek koji bi nam trebao pomoći u ostvarivanju svojeg petgodišnjeg plana, zar ne? Pa, ako je suditi prema posljednjim anketama, ne samo da postoji prosjek već i vrlo precizan broj koji će ostvariti željene rezultate. 

78 puta kroz 158 dana. Toliko puta parovi u prosjeku moraju imati odnose kako bi žena zatrudnjela i to od inicijalne odluke pa sve do jasne dvije crtice na testu. Drugim riječima,  u prosjeku, parovi imaju spolne odnose 78 puta od trenutka kada odluče početi pokušavati do trenutka kada dobiju pozitivan znak na testu trudnoće. Tih 78 puta raspoređeno je na 158 dana, odnosno oko 6 mjeseci, prenosi Redbookmag.

Možda te zanima... Kakve su ti šanse roditi blizance, trojke ili četvorke? Trudnoća

Naime, ChannelMum.com, portal za mlade roditelje, odlučio je ispitati čak 1,194 roditelja ne bi li došli do upravo ovih rezultata. Saznali su i kako se većina parova u procesu pokušavanja seksa do 13 puta mjesečno. Pomislila si: "13 puta? Baš super!"? Sudeći prema ispovijestima na stranici, ova vrsta seksa u mnogočemu se razlikuje od onog neobaveznog, a anksioznost koja dolazi uz misli o bebi, za 18 posto mladih roditelja seks pretvara u pravu obavezu.

Ostalih 43 posto osjećalo je pritisak i strah kako pokušaj neće biti uspješan. "Ovaj proces može biti zabavan, ali i naporan, stresan, a često i neuspješan. Zato, dok ste fokusirani na svoju buduću bebu, vrlo je važno ne zaboraviti jedno na drugo", savjetuje Siobhan Freegard, osnivačica portala.

test za trudnoću Možda te zanima... Je li moguće zatrudnjeti za vrijeme menstruacije? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.