Trudnoća Planiranje trudnoće 12. travnja 2016.

Koje su godine idealne za prvo dijete?

majka beba dijete
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Brojni mladi koji još ne žele iskusiti roditeljske obaveze navode mnoge razloge za to: posvećivanje karijeri, hobijima ili putovanjima, ali čini se da je svi više onih koji žele već sredinom dvadesetih godina postati roditelji, otkriva nova studija

Istraživanje koje je provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da većina njih smatra da je najbolje dobiti prvo dijete s 26. godina. U anketi je sudjelovalo preko 5.000 ljudi, od kojih 2.000 nisu roditelji, koji su se izjasnili da je idealno vrijeme za dijete kada se navrši 28. godina života.

Trećina Britanaca smatra da obitelj treba osnovati ranije jer je onda moguće stvaranje veće obitelji, dok je drugi razlog za ovu opciju manja razlika u godinama koja doprinosi boljem i skladnijem odnosu bez prevelikog jaza i sukoba. Isto tako, mladi roditelji smatraju da je djecu lakše odgajati u tim godinama.

Koje je najbolje vrijeme za majčinstvo?

Međutim, prije osnivanja obitelji važno je zadovoljiti i neke uvjete, na primjer da je prethodno sklopljen brak, posjedovanje stana i dobra primanja. Za 40 posto ljudi bilo bi idealno da prije nego što dobiju dijete imaju određenu ušteđevinu, a 47 posto njih inzistira na sigurnom radnom mjestu prije nego što uopće počnu razmišljati o djetetu.

Biološki sat i pritisak okoline parovima stvaraju stres

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.