Trudnoća 26. svibnja 2023.

Nevena Rendeli Vejzović: Bila sam ljubomorna kad mi je prijateljica rekla da je trudna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postupci umjetne oplodnje mogu biti vrlo teški za ženu u svakom pogledu. Svaka podrška tada dobro dođe, a to je ono što čine i žene koje su prošle to svojim pričama. Ovoga je puta to Nevena Rendeli Vejzović.

Nekada je teško shvatiti zašto se sudbina baš na neki određeni način poigrava s nama, ali već u drugom trenutku pomislimo kako smo sretni što smo preživjeli sve testove i dočekali svoju sreću. Takav je otprilike krug u kojem se vrte mnoge žene koje ne mogu zatrudnjeti, pa se odluče na umjetnu oplodnju i prolaze težak put do onog što toliko žele – djeteta.

Možda te zanima... Nevena Rendeli rodila treće dijete i javila se fotkom iz rodilišta Trudnoća

Taj svoj put opisala je i Nevena Rendeli Vejzović za časopis Gloria. Nevena je, kaže, vrlo rano postala svjesna činjenice da njezina trudnoća neće biti tako laka i jednostavna, te da njezina želja za djetetom neće biti tako lako ispunjena. Kada su se ona i suprug odlučili na umjetnu oplodnju, Nevena je iza sebe već imala nekoliko pokušaja s bivšim suprugom. Danas kad razmišlja o tom, kaže da ne zna kako je to sve izdržala…

„Iz današnje perspektive, čini mi se kao da se sve događalo nekome drugome, nekome tko je jako izdržljiv i hrabar,“ izjavila je Nevena, te dodala kako ju je prijateljica nedavno pitala kako je preživjela sve to. „'U principu se ne sjećam, jer nekako je sve nestalo onog trenutka kad su one došle na svijet', pokušala sam je ohrabriti i istodobno prizvati u sjećanje svu bol, fizičku i psihičku, za koju znam da je postojala, samo sam je negdje duboko potisnula.“

Nevena je priznala da je i sve ono što okružuje taj proces umjetne oplodnje jednako teško. Priznala je kako je bila ljubomorna na prijateljicu koja je bila trudna, pa je plakala u wc-u restorana u kojem im je prijateljica to priopćila. „Nije da nisam bila sretna zbog nje, ali tada sam prvi put iskusila pravu ljubomoru i bijes. Usmjeren uglavnom na sebe, a onda i na cijeli svijet,“ iskreno je priznala Nevena.

Kada se odlučila na umjetnu oplodnju, doktoru u poliklinici rekla je da će pokušati samo jednom, ne više. Nije, kaže, bila spremna prolaziti to ponovno. Srećom, bila jedna od rijetkih sretnica kojima je uspjelo iz prve. Iz te su se trudnoće rodile blizanke Lea i Mare.

No, baš kao što smo rekli, sudbina se nekad baš poigrava s nama… Osam mjeseci nakon što su blizanke rođene, Nevena je bila ponovo trudna. Bez umjetne oplodnje, bez ikakve pomoći liječnika i medicine, prirodnim putem. Sestricama se pridružila nakon te trudnoće i malena Vita.

Možda te zanima... Dvina Meler: Prestala sam brojati potpomognute oplodnje nakon desete, a znala sam da nikad neću odustati Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.