Roditelji 19. lipnja 2020.

Poznate mame progovorile o izazovima roditeljstva

1/3
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Marijana Batinić, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac progovorile su o brojnim izazovima s kojima se susreću od kada su postale mame.

Održana je druga ‘Becutanova radionica za mame’ u predivnom prostoru Velvet café. Upravo je glavni naglasak na radionici bio izazov roditeljstva od samih početaka rođenja bebe te važnost međusobne podrške, kada je sve lakše. Na radionici su se okupile brojne mame, koje su nam ispričale svoju priču o majčinstvu, s kojim dilemama se susreću kao i brojnim izazovima tijekom roditeljstva. Marijana Batinić, nas je uvela u ovu lijepu priču, a sudjelovale su i poznate mame, Nevena Rendeli Vejzović uz Mirnu Medaković Stepinac te naša ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr. med., koja je sa stručnog aspekta i dugogodišnjem iskustvom istaknula brojne savjete s naglaskom kako uživati u svim izazovima roditeljstva s kojima se susrećemo od samih početaka.

Povodom ovog lijepog druženja naše poznate mame, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac su dale izjavu: ‘Sudjelovale smo na sada već tradicionalnoj ‘Becutanovoj radionici za mame’ i posebno nas veseli da možemo podijeliti svoja iskustva sa svima ostalim mamama. Jer posebno je važno naglasiti važnost da osim mame i tate imaju veliku važnost od samih početaka roditeljstva. Vjerujemo da su svi izazovi roditeljstva lakši zajedno. I naravno, vidimo se uskoro na novoj ‘Becutanovoj radionici.

 | Author: Promo Foto: Promo

Ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr.med. je stavila naglasak na njegu kože i dala dragocjene savjete: ‘Važnost zaštite pelenske regije moramo promatrati sa aspekta dolaska novog člana u obitelj koji izaziva veliko veselje ali i zabrinutost da li smo sposobni njegovati ga pravilno tj. kako ćemo startati u našem roditeljstvu. Sve pripreme i nabava vlažnih maramica, zaštitnih maski i krema za pelensku regiju čini nas sigurnim, ali se u prirodi ne događa sve kako smo mi zamislili.

Velik broj stolica s jedne strane, kao posljedica nezrelosti probavnog trakta uz istovremenom vrlo nježnu kožu u pelenskoj regiji može rezultirati peleskim osipom. Pravilna njega, često redovito mijenjanje pelena s posebnim naglaskom na toaletu pregiba kože u kojima se zadržava pelenski sadržaj može olakšati prvi dane i učiniti roditelja sigurnijim a bebu zadovoljnom i opuštenom. Sunce kao izvor života i bebama neophodnog D-vitamina omogućuju pravilan rast djeteta ali nježna dječja koža posebno je osjetljiva izlaganju ultravioletnim zrakama i treba je zaštiti.

 | Author: Promo Foto: Promo

Prema svjetskim smjernicama prvih 6. mjeseci djetetova života, dijete treba poštedjeti izlaganju sunca a nakon toga ne izlagati ga u periodu između 11 i 17 sati. Redovito korištenje zaštitnih sredstava koje se nalaze na tržištu a nanose se i više puta dnevno, kod svakog izlaska iz kuće a u cilju prevencije trajnih oštećenja kože.‘

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i sa izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 40 godina povjerenja i tradicije branda Becutan, prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njena besprijekorna kvaliteta. Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije. Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože.

Svi Becutan proizvodi su klinički i dermatološki testirani i razvijeni u suradnji s pedijatrima i dermatolozima. Proizvode se u visoko kontroliranim uvjetima proizvodnje i primjeni GMP (Good Manifacturing Practice) standardima, te ISO 9001 i ISO 14001 standardima za kvalitetu. Sve formulacije proizvoda usklađene su s Europskom direktivom za kvalitetu kozmetičkih proizvoda namijenjenih djeci.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.