Trudnoća Beba u trbuhu 14. veljače 2017.

Panorama test - najbolji izbor za vas i vaše dijete

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zbog jedinstvene SNP tehnologije Panorama je jedini NIPT koji razlikuje majčinu DNA od fetalne DNA iz placente. Zbog toga je vrlo precizna metoda probira

Panorama® Test je neinvazivna metoda kojom se iz izvanstanične DNA ploda u krvi majke može utvrditi poremećaj broja kromosoma. Analiza se temelji na tehnologiji sekvenciranja nove generacije, korištenju SNP metode i Natera algoritma za analizu bioinformatičkih podataka. 

Panorama je jedini test na tržištu koji koristi metodu druge generacije SNP (eng. single nucleotide polymorphism). SNP je za sada jedina metoda koja prilikom analize razlikuje fetalnu od majčine DNA što je razlog najmanjeg broja lažnih nalaza te mogućnosti utvrđivanja triploidija i isčežujućeg blizanca (vanishing twin).

 | Author: Promo Foto: Promo

Značenje rezultata:

  • Niski rizik - malo je vjerojatno da će dijete imati neki od sindroma koje testira Panorama®
  • Visoki rizik - postoji velika vjerojatnost da će dijete imati neki od sindroma koje testira Panorama®. S obzirom da je Panorama® test probira, rezultate je potrebno potvrditi dijagnostičkom metodom (amniocenteza ili biopsija korionskih resica).
  • Bez rezultata - u iznimno malom broju slučajeva iz uzorka krvi nije moguće dobiti dovoljno informacija za točan rezultat. U tom slučaju je potreban novi uzorak krvi, bez dodatne nadoplate.

Panorama® je prvi genetički prenatalni test probira na tržištu koji je u svoj nalaz uvrstio sve relevantne podatke koji su preporučeni od strane struke. 

Saznajte podatke o osjetljivos­ti, specifičnosti, pozitivnoj i negativnoj prediktivnoj vrijednosti Panorama® testa

 | Author: Promo Foto: Promo

Ograničenja testa:

Višeplodne trudnoće, začeća iz donirane jajne stanice, kada je majka surogat, ako je majci transplatirana koštana srž ili organ.

Panorama® test - najbolji izbor:

  • jedini test na tržištu koji razlikuje fetalnu od majčine DNA što je razlog najmanje lažno pozitivnih nalaza
  • može se napraviti već od 9. tjedna trudnoće
  • najtočnije utvrđivanje spola
  • jedini test koji može utvrditi triploidiju, teški poremećaj koji može rezultirati ozbiljnim komplikacijama u trudnoći
  • jedini test koji je u potpunosti validiran

Sve dodatne informacije o Panorama testu možete pronaći na Genos.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.