Trudnoća 20. listopada 2023.

A što kažeš na 'party gniježđenja', umjesto proslave rođenja djeteta ili klasičnog baby showera?

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako kod nas nije pravilo, nerijetko se i kod nas organizira neki oblik baby showera, proslave dolaska bebe. No, jedna mama ima briljantnu ideju koja je toliko bolja od baby showera!

Baby shower je u nekim drugim zemljama, posebno u Americi, sasvim uobičajen način proslave dolaska bebe koju priređuje trudnica. Ona poziva svoje prijateljice i prijatelje na zabavu, a oni za poklon donose poklone za bebu koja stiže. Nije to klasičan tulum, jer je ipak sve prilagođeno trudnici, pa – budimo iskreni – nema tu neke lude zabave i provoda. I pregršt poklona za bebu koja stiže – koji, naravno, pomognu budućoj mami – ali tu je i kasnije puno pospremanja za trudnicu.

Možda te zanima... Baby Showers: "Zašto ih mrzim i smatram da su u potpunosti nepotrebni" Trudnoća

E, pa jedna je mama imala svoju viziju pomoći prije dolaska bebe i moramo odmah reći da ideja jednostavno oduševljava! Prvenstveno jer spaja ugodno s korisnim, i to na potpuno nevjerojatan način. Naime, mama Nia Lui objavila je na svom TikTok profilu video kojim je popratila svoju „zabavu gniježđenja“.

Gniježđenje je onaj poriv koji te uhvati nekako baš pred porod, u trećem tromjesečju, pa do ponoći pospremaš stan ili se u 10 navečer sjetiš da bi bilo dobro promijeniti raspored dnevnog boravka ili u zoru shvatiš da baš moraš obrisati svaki mikroskopski trag prašine u stanu. E, da, to razdoblje. Taj poriv. Mama koja je razmišljala unaprijed pretvorila je to u „nesting party“.

“Svaka trudna žena treba party gniježđenja. Ako ste trudni i ne želite baby shower, učinite ovo. Ako imate trudnu prijateljicu, učinite ovo za nju!” napisala je Nia Lui u naslovu svog videa. A u tom videu možemo vidjeti njezine prijateljice kako čiste, organiziraju i pripremaju njezinu kuću za bebu.

@nialui21 Replying to @Haley Sheppard Every pregnant mom needs a nesting party. If you’re pregnant and don’t want a baby shower, do this. If you have a pregnant friend, do this for them! #nestingparty #nestingmom #nestingmode #pregnantmom #pregnancy #babyshower #nestingmama #thirdtrimester #ittakesavillage #myvillage @Bri Welcker ♬ original sound - Nia Mullet Mom

"Dakle, sinoć sam imala svoju zabavu gniježđenja umjesto baby showera i bilo je nevjerojatno", kaže ona u videu. “Moja prijateljica Bree je to organizirala. Poslala sam joj popis stvari koje sam željela obaviti prije nego što dođe beba, a ona je napravila male kartice za svaku osobu da preuzme dio kuće.”

Dok su joj prijatelji pomagali oko kuće, Nia je dijelila poslove, savjetujući svoje prijatelje o tome kamo što ide ili što bi s nečim određenim htjela napraviti. Nakon tog uslijedila je pauza za večeru i razgovor. Nakon tog ponovno su se vratili na posao. „Na kraju je sve bilo tako čisto i organizirano i ja se osjećam puno spremnijom za ovu bebu.”

Ali to nije sve! Svaka osoba koja je pozvana na zabavu gniježđenja ponijela je sa sobom po jedan zamrznuti obrok iz zamrzivača, koji će budućoj mami itekako dobro doći kad beba stigne. Wow, kakva dobra ideja! Zaboravi slatke bodije i razne igračke, ovo je pravi poklon!

Kako organizirati zabavu gniježđenja

Zaboravi na sva pravila i na sve što se od tebe očekuje. Ovo je zabava kakvu želiš! Naravno, sve ovisi o tvom domu i koliko ti pospremanja i čišćenja zapravo treba, ali sigurno će se naći dovoljno tog. A da ne govorimo o zamrznutim obrocima!

Naravno, u slučaju da organiziraš ovakvu zabavu, na to možeš pozvati samo najbliže prijatelje, jer ulazak u svaki kutak tvog doma iziskuje povjerenje i sigurnost. Osim tog, mnogi bi se ljudi osjećali vrlo čudno čisteći i pospremajući tuđu kuću. Možda to može biti neka light verzija pospremanja, sigurno ćeš znati što ti treba.

Sastavi popis onog što želiš i trebaš napraviti po kući, pa razmisli kome bi od prijateljica povjerila zadatak. Možda imaš neki sličan problem u kući, koji zahtijeva pomoć, pa zašto ne iskoristiti trenutak kad svi žele priskočiti u pomoć trudnici. I to sasvim iskreno žele!

Nije uopće luda ideja, isplati se barem pokušati!

Možda te zanima... 7 ideja kako iskoristiti posljednje tjedne trudnoće Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.