Školarci Zdravlje osnovnoškolca 12. studenoga 2016.

Zlatni retriver vratio bolesnog dječaka u život

caleb howard
Foto: Screenshot Youtube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zlatni retriver Colonel pomogao je šestogodišnjem Calebu da se oporavi od strašne prometne nesreće koja ga je ostavila s milijun uništenih moždanih stanica. Liječnici nisu vjerovali da će se oporaviti, no sve se promijenilo kad je počeo raditi vježbe s terapijskim psom

 

Caleb Howard je imao samo šest godina kad je sudjelovao u strašnom frontalnom sudaru. Posljedice su bile slomljene kosti i traumatske ozljede mozga. Jačina udarca ostavila je milijune moždanih stanica uništenim, čineći Caleba nepokretnim

Roditelji ovog malog dječaka iz američke države Utah nisu znali koliko će opravak trajati i hoće li se oporaviti jer je napredak bio toliko spor da skoro nije bio niti vidljiv. Liječnicu su rekli da su mu šanse za puni oporavak male, Caleb nije reagirao na poticaje i stvari nisu izgledale dobro. Predloženo im je da uvedu zlatnog retrivera Colonela (Pukovnik) kao Calebovog terapijskog psa, što su prihvatili jer nisi vidjeli drugo rješenje.

Video prikazuje nevjerojatne reakcije dječaka na psa i odmah se vide promjene u svijesti. Caleb ga želi dodirnuti, vratio je kontrolu nad rukama bacajući mu lopticu. Ponovno se počeo kretati izvodeći Colonela u kratke šetnje i napokon se vidio pomak nakon dugo vremena. Dirljiva priča o prekrasnom psu i bolesnom dječaku pokazuje moć terapije pomoću životinja i koliko ljubav pomaže u oporavku.

'Labradorica Romi pomaže našem nepokretnom sinu'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.