Školarci Zdravlje osnovnoškolca 07. lipnja 2017.

Čudesan svijet filmova dolazi na odjele dječjih bolnica

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Čudesan svijet filmova opet će unijeti veselje u bolničke dane malih bolesnika i njihovih roditelja u nekoliko zagrebačkih bolnica. Uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra

Udruga Djeca susreću umjetnost treću godinu zaredom poziva na Sedmi kontinent - program razvijanja filmske pismenosti. Program se provodi na odjelima pedijatrije i onkologije KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Dječje bolnice Srebrnjak, Klinike za dječje bolesti te Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež Zagreb

Novost u ovogodišnjem Sedmom kontinentu u bolnicama koja će svakako razveseliti male bolesnike su sadržaji koje donose Međunarodni festival animiranog filma Animafest i Dječji program Pulskog filmskog festivala Pulica u kaputu. Kako bi djeca u bolnicama ravnopravno mogla sudjelovati u programima festivala, projekcije filmova održavat će se paralelno s ovogodišnjim Animafestom u danima od 5. do 10. lipnja te s ovogodišnjom Pulicom u kaputu 15. do 19. listopada 2017.

 | Author: Promo Foto: Promo

No, iznenađenjima tu nije kraj! Nakon projekcija filmova, koje se održavaju u zajedničkim prostorijama bolničkih odjela, djeci će se pridružiti stručnjaci iz svijeta filma - redatelji, filmski kritičari, kompozitori, glumci, animatori, ilustratori i snimatelji, koji će kroz razgovor i posebno prilagođene radionice prenijeti im svoja brojna iskustva i znanja. Do sada su u projektu sudjelovali znalci kao što su Dražen Šivak, Bojana Burnać, Daniel Kušan, Dražen Žarković, Matej Meštrović, Petra Zlonoga i Martina Meštrović. 

U posjet djeci s Animafesta ovog četvrtka na odjele onkologije i pedijatrije KBC Zagreb stiže nagrađivana autorica filma "Ježeva kuća" Eve Cvijanović te selektorica Dječjeg programa za Animafest, poznata medijska psihologinja Martina Peštaj. 

"Boravak u bolnici uvijek je iznimno stresan kako za djecu, tako i za njihove najbliže. Stoga smo programom Sedmi kontinent nastojali što je više moguće uljepšati svakodnevnicu i djeci skrenuti misli na neke ljepše i ugodnije sadržaje. Naravno, program ima i obrazovnu komponentu – kroz filmove kao što je Ježeva kuća, organizirane radionice i susrete s filmašima nastojimo potaknuti interes za filmsku umjetnost i samostalno kreativno stvaralaštvo u sklopu raznolikoga i metodički osmišljenog programa“ – izjavila je voditeljica programa Ivana Alpeza. 

Na omiljenom filmskom kontinentu za djecu svoj će kutak i ove godine pronaći brojni mališani, za koje Sedmi kontinent i po izlasku iz bolnice priprema brojne zanimljive sadržaje. Jer čaroban svijet sedme umjetnosti za svakoga nudi uvijek ponešto!  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.